Sıradan Bir Adamın Aşkı -Cinta Laki Laki Biasa


2016 / Endonezya


Sıradan bir adamın,zengin bir kıza aşık olması ve yaşadığı zorluklar...


Nania ,zengin bir ailenin en küçük kızı olup mimarlık eğitimi almaktadır.Stajını yaparken Raflı ile tanışır.
Ailesinin hayali ,zengin kendilerine  denk biri ile  evlenmesini istemektedir.Ailesi ideal damat olarak gördükleri  doktor Tyo ile Nanıa'yı tanıştırır.  
Raflı ile Nania birbirlerine karşı bir şeyler hissetseler de bunu itiraf etmezler.Raflı en sonunda cesaretini toplar ciddi düşündüğünü ,evlenmek istediğini söyler.Nania artık mimar olmuştur ve iyi bir kariyeri vardır.Ailesi bu işe pekte sıcak bakmaz.Sonunda muradına eren çiftimizin hikayesi Raflı'nın aşkı acaba mutlu sonla mı bitecek?



Filmi izlerken nedense çok tanıdık gelen bir yanı da vardı.Meğer Asma Nadia'nın romanından uyarlamaymış.Yanlış tercüme etmediysem gerçek bir hayattan esinlenmiş sanırım bu hikaye..

Daha önce "Assalamualaikum Beijing"(📍tavsiye ederim) filmini izlemiştim.Kadının çoğu kitabı filme uyarlanmış.Bu filmin kitabını da   okumak isterdim.Çünkü kitap duygulara her zaman daha hakimdir.Eğer güzel yazılmışsa tabi ki.:) Film o konu da yetersiz kalabiliyor.
Bu filmde de adamın duygularını bazen çok derin hissedemedik gibi geldi bana..ama gene de beğenerek izlediğim bir film oldu.İnsanı yormayan ,kendine has anlatımı ile hoş bir film olmuş.Seviyorum bu tarz filmleri her ne kadar aynı dini paylaşsak ta ,kültüre göre din de  farklı şekillenebiliyor.Filmler sayesinde  o kültür hakkında bilgi ediniyor insan,o yüzden izlemek hoşuma gidiyor.:)   Eksikleri,yetersiz kısımları olsa da izlemekten hoşlandığım bir yapımdı benim için,izlemek isteyenlere İyi Seyirler Dilerim😉




18 yorum:

  1. Endonezya yapımı bir film izlemedim hiç. Yaşanmış bir hikaye olunca merak ettim şimdii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek bir hikayeden esinlenildiğini bilmeden izledim bende,doğru anladıysam tabi:)) ingilizce olmayan bir sayfanın çevirdiği kadarı ile :)) Benim de çok olmadı izlemeye başlayalı ama nedense hoşuma gitmeye başladı izledikçe:)

      Sil
  2. Assalamualaikum Beijing bu filmi kardeşimle izlemiştik ve bayılmıştık, aynı yazardan uyarlamaysa tekrar izlemeye değer diye düşünüyorum her ne kadar konusu klişe olsa da :) Endonezya yapımları bence izlenmeye değer diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Assalamu... filminde ki tadı başka filmde bulamadım daha ben:)
      Yavaş yavaş çoğalıyor çeviriler de izleriz bolca artık:)

      Sil
    2. bu filmi de izledik :) güzeldi yalnız Asma Nadia herşey iki filmde de her şey iyi giderken kadın karakterleri hasta edip işleri zorlaştırmış :) tarzı bu sanırım :D

      Sil
    3. hehe bende izlerken aynı şeyi düşündüm :))

      Sil
  3. Ben ilk kez gördüm bunu :) teşekkürler paylaşım için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim;) Yeni çevrildi zaten,bende hemen izledim:)

      Sil
  4. Uzak Doğu film/dizileri izlememe rağmen, hiç Endonezya yapım izlememişim :D Genelde Kore, Japon ve Tayvan izledim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bir şans ver bence:) Henüz çok fazla çevrilmiş film yok ama yavaş yavaş çoğalıyor.Onun da kitlesi oluşmaya başlıyor:) Baskın(The Raid: Redemption) filmi vardır mesela,çok meşhur boool aksiyonlu:)

      Sil
  5. Endonezya?Allah Allah :) Ne duydum ne gördüm Endonezya filmlerini.İlk defa senin blogda okudum Maveracığım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yeppudaa ya hiç uğramıyon mu yaw,ben oradan izledim hep bu filmleri:)

      Sil
  6. hımm aldım listeye tımams :)

    YanıtlaSil
  7. Asma Nadia'nın çevrilen filmleri hep birbirine benzetiyorum ben , beğeniyorum genelde ama hep bir hüzün var ya :( bu filmi daha izlemedim , çok duygusal ise hiç izlemeyryim , air mata surga dan sonra kalbim kaldırmayacak yoksa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusal bi tarafı olsa da Air Mata Surga kadar duygusal değil bence,ben o film kadar etkilenmedim:)

      Sil
  8. Şu ana kadar Endonezya filmi hiç izlemedim. Hatta Endonezya filmi duymadım bile. İlk olması için listeye ekliyorum. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,Assalamualaikum Beijing, The Raid: Redemption filmlerini de tavsiye ederim ilk film olarak :)

      Sil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe