Train to Busan -Zombi Ekspresi


mavera

20 Temmuz 2016

IMDb : 7,5 / 10

Dünya Prömiyeri: Mayıs 2016 (Cannes Film Festivali)

Konusu;
Seok-Woo (Gong Yoo) Seoul'de fon yöneticisi olarak çalışmaktadır.Eşinden ayrılmış olan Seok Woo kızı ile  birlikte yaşamaktadır.Önceliği işi olduğu için kızı ile fazla vakit geçiren ona zaman ayıran ,sevgisini gösterebilen biri değildir.

Kızı doğum gününde annesini görmek için ısrar eder.Ertesi sabah ,Seoul İstasyonunda Busan giden KTX trenine binerler.  

Tren istasyondan ayrılmadan önce ,bir zombi kız trenin içine girer.Kıza korkunç bir şekilde yayılmakta olan bir virüs bulaşmıştır.Seok Woo ve trende ki diğer yolcular şimdi hayatları için savaşmak zorundadır.


Heyecanla,hop oturup hop kalkarak izledim.Bi yerde birden korkup irkilmişimdir.(Goblin neye o kadar korkmuş anlamadım yani😂) Dizi film izleme tercihini çok zombilerden yana kullanan biri değilim.(ilk tercih olarak) Hiç sıkılmadan soluksuz izledim.Bilimsel açıklamaların olmadığı,hatta virüsün nasıl meydana  çıktığı hakkında çok az bir bilgi sunuluyor izleyiciye..Sadece trende geçen   kaçış ve hayatı için savaşan insanlar var.Kimi bencil davranırken,kimi hayatı pahasına yardım eli uzatıyor.
Zombi filmi olduğu için çokta mantık aramaya gerek yok sanırım.Keyifli bir 1 saat 58 dakikaydı.Bazı ölümlere üzüldük ,bazılarını bi kaşık suda boğmak istedik... Bazıları da ettiklerini buldukları için üzülemedik pek...

Bilgisayar ekranı yerine (Tv'de)Koca ekranda izlemek te ayrı bi keyifti😋

mavera



Güncelleme:
Zombi Ekspressi Türkiye'de şu an (21.07.17) vizyona girdi.Tüm illerde yok sanırım.Eğer bulunduğunuz şehirde varsa sinema da izlemenizi tavsiye ederim.Türkçe dublaj seçeneği de var.

7 yorum:

  1. O Goblin sahnesi beni öldürmüştü gülmekten ^^ Ben korku hiç izleyemiyorum ya.Bir de Asya'nın korku filmleri daha gerçekçi oluyor nedense :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filminin reklamını güzel yaptı bence 😂 ama biraz abartmış 😂 Bende çok tercihim değildir korku ama güzel oldu mu izlemeye çalışırım tırsa tırsa 😅 ama bu film öyle korkunç değil bence ,zombilerin tipinden korkmuyorsan sorun yok 😄insanı heyecanlandıran aksiyonu var.Temposu düşmeyince izlerken hop oturup hop kalkabiliyor insan:)) Beklediğimden iyi çıktı gerçekten film.

      Sil
  2. Ben bu filme Ba-yil-dim.Esimle izledik gecenlerde.Sonu mutlu biteydiii daha iyiydi.Spoiler versem mi acaba?🤔😃😃imbd puaninida hakeden bir film ayrica.👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bayılmalık ama 😃 aynen sonuna kadar hak etmiş 👍

      Sil
  3. zombi kavurma iyimiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki:) Devam filmi de geliyor muş😏

      Sil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe