PANDEMİC *Salgın*


17 Ocak 2009'da gösterime giren Kansen Retto

"Bir Tokyo hastanesinde doktor olan Tsuyoshi Matsuoka (Satoshi Tsumabuki),acil servise gelen hastayı soğuk algınlığı olduğunu söyleyerek geri gönderir.Ancak hastanın ani ölümünden sonra ,hastalığın ciddi bi hastalık olduğu ortaya çıkar.
Virüsün kuş gribi olmadığı ortaya çıkınca,Dünya Sağlık Örgütü'nten bu vakalara daha önce bakmış,alanında uzman olan Eiko Kobayashi (Rei Dan)Tokyo'ya gelerek hastalığın nedenini bulmak için mucadele etmeye başlar."

Bu tarz filmleri Hollywood yapar bizde izlerdik.Bu filmde en az onların yaptığı kadar güzeldi.İzleyeli bayağa zaman oldu aslında tek unutamadığım küçük bi kızın annesinin ölümünden habersiz,umut dolu bekleyişiydi.:( O sahne de çok kötü oldum.Küçük çocukları,savunmasız hayvanları izlerken çok etkileniyorum.Benim için filmin en dram dolu sahnesiydi.


Filmin birde dikkatimi çeken repliği;
Yarın kıyametin kopacağını bilsen de bugün elma ağacı dik. 

Bunu izlerken aklıma direk Hz. Muhammed(s.a.v) in Hadis-i Şerifi aklıma gelmiştir.
Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin.


            ...





 Film hakkında birde dipnot var.(Çeviri için Saraç'ım çok teşekkürler:)

Pandemic'in gösterimi ve düzenlenmesi Kore'de KTH Paran film ithalatçısı tarafından izinsiz yapılmış. Yaklaşık 21 dakikası kesilmiş ve sonu tamamen değiştirilmiş. İzinsiz Kore versiyonu şöyle bir altyazıyla sona eriyormuş: "Temmuz 2011'e kadar, 3950 hastaya bu virüs bulaştı ve 11 milyon ölü bulundu."



2 yorum:

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe