Ruhların Kaçışı -Spirited Away


 2001 -Japonya


Anime ustası Hayao Miyazaki'den  bol ödüllü Anime 'yi sonunda izlemiş bulunmaktayım.🎊🎊Uzun süredir listemde izlenmeyi bekliyordu.Sibelynka bahsedince ,bende fazla ertelemeden izleyeyim dedim.

"Chihiro ve ailesi yeni evlerine doğru yol alırken yanlış yöne saparlar.Eski eğlence parkı olduğunu düşündükleri bir yere geldiklerini zanneden ebeveynler etrafta dolaşmaya başlar.Chihiro ise o yerden pek haz etmez geri dönmek istemektedir.Karnı acıkan ebeveynler nefis kokuların geldiği yöne doğru giderek yemekleri  iştahlı bir şekilde mideye indirirken Chihiro  ailesinin yanından ayrılıp etrafa bakmaya gidip tekrar geri döndüğünde anne ve babasını bıraktığı şekilde bulamaz.Gece çöker ve kendini ruhlar aleminde bulur."


Anne ve Babasının o hali beni etkileyen ilk sahnelerden biri oldu.Filmi durdurup saatlerse o sahne hakkında konuşasım geldi.

Japonya kültüründe çok tanrılı bir inanç vardır.Animeyi izlemeden önce okuduğum bir yazı vardı öyle izleyince daha iyi anladım.İzlemek veya anlamak için onların inandığı şekilde bir inanca sahip olmamıza gerek yok.Filmin verdiği mesajlar gayet açık...(Ya da ben böyle anlamak,yorumlamak istedim😁)

"İnsanoğlunun tek amacı yok etmek."

Bu kaplıca da yaşayan,ziyaret eden  tanrılar(ruhlar) , ya artık dünyada yer kalmamıştır onlara ya da böyle içine etmişiz ki temizlenmeye gelmişlerdir.
Doğada var olan canlı cansız tüm varlıkların tanrı olduğunu kabul etmek zorunda değiliz hepsinin bir ruhu olduğunu Hayatı temsil ettiğini bilsek yeterli...    



Ahh Haku ,ikiniz hakkında ne hayaller kurduk.😅 Ama olsun biz her halinle severiz seni😘

Hem ağlarız hem yeriz 😅


Yaa bunlar çok tatlıydııı 😍😂😂 
pinterest alıntıdır.

Ben çok severek izledim.Tavsiyede ederim henüz izlemeyenlere.✌✌ 




14 yorum:

  1. Benim de listemde kendileri. :) İzlemeyen tek ben kaldım sanırım. :')

    YanıtlaSil
  2. ay bunu izlemedim daha hemen aldım listeyee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa nasıl gözünden kaçmış:))

      Sil
    2. ya biliyom da atlıyom arada işte. yürüyen şato izlemiş miydin o da nefis. ama benim favorim totorooooo :)

      Sil
    3. Duydum ikisinide ,ama bende henüz izlemedim🙈

      Sil
  3. Benim de çok beğendiğim bir anime oldu. Sadece neden bu kadar geç keşfettim diye üzülüp durdum. O kömür topçikleri bence de çok tatlılar. Bi de mırıl mırıl koşturuyorlar ya bayıldım o hallerine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim aklımdaydı ama nedense hep erteliyordum.Bende çok beğendim.Hem tatlılar hem kurnazlar ,kızın kömürü attığını görünce hepsi numaracı oldu:))

      Sil
  4. Mavee nörüyon :) sana yorum yapmak istiyom ama yazdiklarin hakkinda cok fikirsiz kaliom be bacim :) ama sen begendiysen güzeldir herkesler izlesin 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyilik güzellik,sen geldin daha iyi oldum 😁 😉 Ne yazam senin için fikir ver ;) Olmadı sadece selam vermeye gel :)) Eveet çok güzel herkesler izlesin👍

      Sil
  5. Ya ne bilim ben öle kitaptan,animeden,filmden pek anlamiom da havadan sudan yaz iste 😜 tamam o zaman selamun aleyküm öpüyorum kocaman 💕😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben becerikli değilim senin kadar😅,benim format bu kuzum 😁 Ve aleyküm selam o zaman 😘😘

      Sil
  6. Bunu yakında mutlaka izlerim.

    YanıtlaSil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe