Kaldırımdan Yürü!



Alanya(gezimden )



Kaldırım:
taşlarla yapılan yol döşemesi.
sokak ve caddelerin iki yanında, yayaların yürümesi için yapılan, hafif yüksekçe yol, yaya kaldırımı.


Bugün kursa giderken şahit olduğum bir olay;ya da başıma gelen diyelim 😅
Gittiğim yer  müstakil evlerin olduğu ve kursumuzun karşısında lise olan bir sokak.Genellikle kaldırımlarda okula ya da kursa gelenlerin arabalarının olduğu,cadde kıvamında olmadığı için bazen kaldırımlarda yer olmadığı için sokaktan yürüyoruz.

Bugün gene giderken arkadan arabanın geldiğini fark edince kaldırıma doğru çıktım.Ki az sonra inmek zorunda kalacam çünkü sokağın başından itibaren kaldırımda yürümek imkansız,arabalardan sebep ,illa yola inmek zorunda kalınıyor.
Neyse ben kaldırıma doğru çıktım,önümde ki bayan çıkmadı kenara çekildi az sonra(saniye demek daha doğru) okulun önüne park edecek olan  şoför(adam) 
-Kaldırım yapmışlar yürüyün diye,kelimesi kelimesini hatırlamasam da bu tarz söylemde bulundu.Peki sonra ne oldu az sonra(saniye sonra) okulun önünde ki kaldırıma diğerleri gibi arabasını park etti.

!!!?????

13 yorum:

  1. Hayat çelişkilerle dolu. İnsanların davranışları da öyle.

    YanıtlaSil
  2. Bende bu konuda gerçekten bizim sokakta yaşıyorum birde bizim evin biraz ilerisi hastane Allah'ım sorma bir yoğunluk bırak yolda yürümeyi kaldırımlar dolu belediyeye kaç kere şikayet ettim bana mısın demediler birde belediye oto park etmiş yolu herkesten para alıyorlar oto parkciyla bile kavga ettim yani o kadar ki 😊😀ama bizim memleket öküz dolu ne yaparsın😀 Allah akıl fikir versin inşallah 😊 sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde cadde kenarı,kaldırım var güya,araba yıkama galerisi derken yola iniyoruz mecburen,bebek arabasıyla falan yürünmez yani...haha aynen Amin Amiin inş. :)

      Sil
  3. Duyarsız insan dolu ortalık gerçekte -n. çok doğru bu olay hep banada oluyor maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep şikayetçiydim bu durumdan ama böylesi söyleme ilk defa karşılaştım.Park ettiği yeri görünce laf atmamak için zor tuttum kendimi

      Sil
  4. Tün çelişkiler bizimkilerde zaten ....

    YanıtlaSil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe