October Sky -Ekim Düşü "Nostalji Kuşağı 2 "


1999 Amerikan yapımı biyografik film

IMDb :7,8 

Yönetmen
Joe Johnston

Başrol Oyuncular
Jake Gyllenhaal 
Chris Cooper 
Chris Owen 
Laura Dern

Ödüller: 
Film Eleştirmenleri En İyi Aile Filmi Ödülü


Ne izlesem diye dolanırken bi baktım Jake 😃 Yeni filmini izlemişim ,hazır gaza gelmişken , bakalım gençken nasılmış dedim başladım izlemeye.2000 öncesi filmleri nostalji kategorisine koyuyorum bu arada.^^ 

Bu uşak gençken cidden güzelmiş,sanki çabuk yaşlanmış gibi geldi.Hoş hala karizma bence 😎ama burada birden böyle o çocuksu ,daha yüzü ak pak görünce ,belki sakallı hallerinden sebep bana da öyle  gelmiş olabilir.  


"Coalwood adlı kasabada yaşayan Homer Hickam adlı gencin ilerde baba mesleği olan madenciliği yapmaktan başka seçeneği yok gibidir. Fakat 1957 Ekim'inde Sputnik adlı uydunun uzaya fırlatılmasıyla Homer roketlere ve bunların nasıl yapıldığına büyük ilgi duyar. Üç arkadaşı ile deneme yanılma yoluyla bazı denemeler yapmaya karar verir.
Kasabada başta babası olmak üzere herkes bunun bir saçmalık olduğunu düşünmektedir. Sadece bir lise öğretmeni onların çabalarını ve emeklerine saygı gösterir ve Ulusal Bilim Yarışmasında büyük ödülü alabileceklerine onları inandırır."
sinemalar.com



Yaşanmış bir hikaye olması zaten filmi daha cezbedici hale getiriyor.Bence her evladın geçtiği yoldur.Ailenin  evlatları için hep  hayalleri vardır.Kiminin annesi ya da babası isterler ki kendi izinden gitsinler ya da  seçtikleri mesleği okusunlar. O zamanın tarihinden uzaya roket fırlatmak istiyorum diyen bir çocuğu ne kadar ciddi alırsınız.(Hoş şimdi de işler çok değişmiş değil  ) Aslında izleyince anlıyoruz ki gayet kafa isteyen birşey.Özellikle matematikle aranız bayağı iyi olması lazım.Homer normalde zeki olsa da  matematikle arası pek de iyi  değildir.Ama isteyince oluyormuş efendim diyoruz sonunda:))

Asla vazgeçmeyen Homer'ın öyküsünü soluksuz izledim.👍 






"Homer Hadley Hickam, Jr. (d. 19 Şubat 1943) Amerikalı yazar, Vietnam gazisi ve eski bir NASA mühendisidir. New York Times Best Seller dizisinde 1 no. olan otobiyografik romanı Rocket Boys: A Memoir birçok Amerikan ve uluslararası okul programlarında incelendiği gibi 1999 yapımı Ekim Düşü filmine de uyarlandı. Hickam, "Josh Thurlow" tarihi kurgu roman serisi dahil olmak üzere çok sayıda en çok satan anı ve roman yazmıştır. Kitapları çeşitli dillere tercüme edilmiştir."
wikipedia

2 yorum:

  1. Jake varsa heemen katilirim ben de. Bu arada sakal pek bi yakisiyormus Bay Gyllenhall'umuza teyit edilmistir
    :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle izle pişman olmucaksın 😉 Bloğunda yazacağın yorumunu da merakla bekliyorum.😍 (Ben üşendim hep kopyala yapıştır yaptım🙈 🙈 ) Sakallı , sakalsız farketmez oyunculuk yakışıyor bence 😏

      Sil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe