Brothers *Hayata Geri Dönmek*


Brothers(Kardeşler) ,2009 yapımı dram ağırlıklı bu filmi sibelynka bloğunda keşfettim.(Güzel film önerileri var,film sitelerinde heba olmayın direk onun sayfasına bakın derim😊) 


Tobey Maguire-Sam Cahill
Jake Gyllenhaal-Tommy Cahill
Natalie Portman-Grace Cahill
105 dakika
Imdp Puanı:7,1

Asker olan Sam Cahill lise aşkı ile evli ve iki kız babasıdır.Tommy Cahill ise bi baltaya sap olamamış evin serseri oğlu diyebiliriz.Hapisten yeni tahliye olmuştur. Tommy ile pek geçinemeyen babaları  da emekli askerdir.
Göreve çağrılan Sam ,Afkanistana gider.Görev sırasında bulunduğu helikopter düşer ve ölüm haberi gelir.Eşi Grace bu durumu pek de kolay atlatamaz bu süreçte kızların amcaları Tommy destek olur.Kızlarla güzel bir bağ kuran amca Tommy ,Grace ile de ufak bir yakınlaşmaları olur.
Geçen aylardan sonra Sam sağ olarak çıkagelir.Yaşadıklarını atlatamayan Sam,ağır bir travmadan geçmektedir.

Film ,belki kimilerine durağan gelebilir fakat duygusal olarak yaşanılan tüm o iniş çıkışlar ekrana güzel yansıtılmış.
Bu filmin konusu bana yarım bıraktığım bir kitabı anımsattı.(kitap çok hoşuma gitmeyince bırakmıştım,meğer serinin ikinci kitabıymış😁)kitap daha  romantizm ağırlıklı gibi gelmişti okuduğum kısımlarda....orada da öldü bilinen asker geri geliyordu.Tabi orada kardeş değil arkadaş vardı.Kitabın ismi; Hüküm (Corınne Mıchaels)



Filmin sonu yoktu bence,giriş ,gelişme var ama sonunda Sam yaşadığı travmayı atlatabilecek mi? Tekrar  eski günlerde ki gibi mutlu aile ortamını görecek miyiz bilmiyoruz? 
Birde aklıma takılan diğer bir konu Sam ve Tommy'nin buz pateni yapılan yerde ki diyalogları.Sam paranoyaklaştığı için  ikide bir zaten yattınız mı diyip duruyor.Takıldığım bu değil,Sam Tommy'e Grace ile iki genç aşık gibi göründüğünü söylüyor. Tommy ise susuyor. Susmak bazı şeyleri kabul etmektir.😏  Ama tabi romantizm falan beklemeyin.Gözümüz hep Jake'in üstünde olunca ,her sahneden nem kapmış olabiliyoruz.😁 

Natalie'nin yaşadığı acı ve atmosferin etkisinde kalarak o hareketi yaptığını düşünüyorum.Kocası geri döndüğü zaman bir ikilemle karşılaşmıyoruz.Sam'in yaşadığı travma,ailesine hiç bir şey anlatmaması ,davranışlarında ki bozukluklar falan özellikle çocuklar üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor.

Filmin özetini geçmiş gibi oluyor konuyu anlatınca ama izlemek farklı bir tat veriyor.👍"Tobey Maguire, bu filmde ki performansı nedeniyle Altın Küre adayı olmuş."





???

4 yorum:

  1. Teşekkür ederim güzel sözlerin için 💃💃
    Jake Gyllenhall oldu mu işin içinde otomatik olarak beklentimi yükseltiyorum. Son zamanlarda da hiç yanılmıyorum.
    Güçlü bir kadroyla güzel bir dram

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiimm 😘 Güzel bir filmdi,teşekkürler😉
      Sevgiler💐

      Sil
  2. Bu filmi baya duyuyorum.İzlesem mi izlemesem mi bilemedim :\

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bilirsin 😄,vaktin olduğunda bakabilirsin bence 😉

      Sil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe