Murder on the Orient Express

Doğu Ekspresinde Cinayet

2017 -ABD 

Imdb: 6,7 / 10

1 saat 54 dk.

Gizem-Suç
🔍🔍🔍
Aghatta Christie gibi bir çok sanatçıya ilham olan Şark Ekspresi 1883 ile 1977 yıllarında İstanbul ve Paris  arasında sefer yapan trende zengin iş adamı ölü bulunur.Tren kara saplanıp durmak zorunda kalır.Trende bulunan çok sayıda yolculardan biri de ünlü dedektif Hercule Poirot 'dur.Yetkililer duruma el koymadan önce olayı çözmek zorundadır.

Kitabı okumadığım için filmin konusunda yazan haricinde bir bilgim olmadan başladım izlemeye.Okusaydım kesin beğenmezdim ama😅 Süresi biraz uzun geldi dicem,aslında bundan daha uzun filmler izledim.Sanırım temposundan kaynaklı bir durumdu.Suçlu kim diye tahmin yürüttüm ama öyle aşırı da izlerken dedektifçilik rolüne bürünemedim.
Sonunda artık Dedektif gerçek suçluyu açıklamak üzere iken ,o daha söylemeden taşlar yerine oturdu sadece...Yalnız (nostalji)eski trenler beni her zaman cezbetmiştir.İzlerken orada olasım geldi.😇

Belki oyuncular için, 
Ya da uyarlama nasıl olmuş diye meraktan,
Ben bayılırım dedektif olaylarına  diyorsanız ;
Keyifli seyirler olsun o zaman😉

Agatha Christie'nin 1934 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

8 yorum:

  1. Çok olumsuz yorum geldi ama yine de bakmak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü değil , beni çok etkilemedi sadece bu işler kişiden kişiye değişir.Belki siz çok beğeniceksiniz. :)

      Sil
  2. yani sevmişsiin acaba kitabı kadar iyi mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını okumadım ,genelde okuduğum kitapların film versiyonunu sevmem ben:)) Film benim açımdan fena değildi.İzlenir👍

      Sil
  3. Ben çok beğendim :) Harika idi paylaşım için teşekkürler.. Ha Beğenmeyenler olucak ama İşin özü aslında ilmek ilmek detaylarda bir tarafta kırgınlıklar ve hayallerin yok olması gibi gibi çok detay vermeden geçeyim istedim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel o zaman:) Beğenmemek demeyelim de çok etkilenmedim.Yoksa kötü değil yanlış anlaşılmasın.Bazen hiç ummadığım(popü olmayan) filmlerden ders çıkarırım bende.Artık o anlık ruh halinden mi,yoksa farklı şey mi bilmiyorum ama bu durumlar kişiden kişiye değişiyor.En iyisi oturup izleyip kendi yorumunu kendin yapmak:)
      Hiç de detay vermedin çok güzel yazmışsın😘

      Sil
  4. Mavera bunu izleyecegim mutlaka bende bayilirim dedektif filmlerine🙋‍♀️

    YanıtlaSil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe