The Silenced -Kaybolan Kızlar



2015 /G.Kore

IMDb 5,8/10
Park Bo-Young  ,  Uhm Ji-Won  , Park So-Dam


Yıl 1938
Joo ran ,Seul yakınlarında bir sanatoryuma yatırılır.Kız öğrencilerinin kaldığı yurt  ,hasta kızları tedavi ederken eğitim de vermektedir.Kızların hedefi oradan kurutulup Tokyo'ya gitmektir.En iyi puanları almaları gerekir.
Joo ran kendi ile aynı adı taşıyan başka bir kızın olduğunu  ve kızın ansızın vedalaşmadan gittiğini öğrenir.Ve yatılı okulun gizli sırrını öğrenmeye çalışır.


Japon sömürgesinin izlerini taşıyan bir gizem ve gerilim  filmidir.Bence konu itibari ile güzeldi.Biraz sakin buldum daha sonra sonu fantastik bir şeye bağlanması mantıksız geldi.Bence tarih olarak falan gerçekçiliğini güzel bir şekilde yansıtmışken gizemin sonunda daha akla yatkın bir şey olsaydı düşündüm izlerken.(Aslında amaç mantıklı sadece sonuç fantastik) Oyuncular hepsi çok iyi iş çıkarmış sadece bazen sıkılabilirsiniz durağan gelebilir ya da bu tarz filmlerin genel havası bu da olabilir.Korku ve gerilim yeterli gelmeyebilir.(Admin bazı sahnelerde sesi kısar👻😁)

Ben ilk filmin afişini gördüm çok hoşuma gitti sonra araştırıp filmi buldum.Kötü değil ama çok da iyi değil,fena olmayan zamanınız olduğuna izlenebilir bir film bence✌









12 yorum:

  1. Selammmm...Deep önerdi ve ben de tabi ki sizi takip ediyorum :)) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Filmin afişi benimde dikkatimi çekmişti. Ama türü korku olduğu için izlemekten çekindim. Korku filmlerini izleyemiyorum ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında korku öğesi yok öyle ,ben bi yerinde tedirgin oldum.(tırsak ben:)) )Film sanki baştan sona gerilim ve korkuymuş izlenimi verse de bu filmde hafif kalmış o öğeler :)

      Sil
  3. Konusu ilginç geldi, tam yaz tatillik film gibi :D Durağan da olsa izlenir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiin:) Evet tatilde güzel gider^^

      Sil
  4. Bakar bakmaz afiş kendine çekiyor insanı zaten. Sonunu fantastiğe bağlamaları kötü olmuş. Ben de genelde akla yatkın finalleri seviyorum ama toparlayamayınca fantastiğe bağlıyor senaristler :/
    Yine de filmi not aldım, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tabirimle fantastik geldi bana ama ne kadar doğru bi terim oldu bilemem,amaçları mantıklı ama dönüşen şeyi beğenmedim.Daha (gerçekte)olabilecek bir şey olsa diye düşündüm belki izlerken filmde bana o izlenimi vermiş olabilir.
      Rica ederim;)

      Sil
  5. Oha!Park Bo Young varmış :) Ee hemen izlemeli tabii ki.Aldım listeme canım benim eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim 😘 Keyifli seyirler olsun 😘

      Sil
  6. Deepten geldim beklerrrim :))

    YanıtlaSil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe