12 Kızgın Adam "Nostalji Kuşağı 1"


12 ANGRY MEN  / 1957 / USA



Yeni bir köşe ile karşınızdayım.💫İzlediğim nostalji "unutulmaz" filmleri izleyip sizlerle paylaşmaya karar verdim.Bu da ilk filmim,belki çoğu kişi izlemiş olabilir ,özellikle film en iyiler kategorisindeyse,benim gibi izlemeyenler de olabilir onlara fikir olsun😉




Ya öldürmediyse? 

18 yaşında ki Latin Amerikalı genç bir çocuk babasını öldürdüğü gerekçesiyle cinayetle suçlanır. Olayın tanıkları  yaşlı bir komşu  ve sokağın karşısında oturan bir kadın.Cinayet silahı ise çocuğun kaybettiğini söylediği bıçak babasına saplanmıştır.Sinemada olduğunu söyleyen sanık,olay sonrası hemen mutfakta yapılan sorgu sırasında,gittiği filmi hatırlamamaktadır.Bulunan deliller çocuğun suçlu olduğunu gösterse de 12 jüri üyesinden sadece Davis  çocuğun suçlu olduğuna ikna olmamıştır ve suçsuz olarak oyunu kullanır.Eğer suçlanırsa cezası idamdır.
Davis diğer jüri üyelerini ikna etmeye çalışması esnasında her jüri üyesinin 'suçlu' kararı vermesinin arkasında ise, aralarında yabancı düşmanlığı, kanuna aşırı güven, çoğunluğa uyma, geçmişle hesaplaşma gibi farklı kişisel sebepler olduğu ortaya çıkar.

Filmin 3 dakikası haricinde ,tamamı jüri odasında geçmektedir.Bizde izlerken jüri üyeleri gibi olayı sorguluyoruz acaba gerçekten suçlu mu? 




Unutulmaz filmler arasında olan bu film cidden en iyilerden biri olmayı hak ediyor.Tek odada geçen film,ama her diyalog ile bizde kendi içimizde bir hesaplaşma yaşıyoruz.Olay hakkında hiç bir şey bilmiyoruz ,yavaş yavaş öğreniyoruz.Üyelerden olaya farklı açıdan yaklaşımlar geliyor.Herkes hemen suçlu kanısına varmışken ,olayın derinine inince akıllarında soru işaretleri oluşmaya başlıyor.Film sonlarına doğru gelen yağmur sesi biraz canınızı sıkabilir.Ama yani cidden o odadaymış gibi hissettim yani sağolsunlar😂

 Kesinlikle tavsiye ediyorum.👍Ben siyah beyaz film  izlemem demeyin ,ön yargılı olmayın.Daha önce de TV de denk gelip ,şu an sadece kare kare hatırladığım maalesef ismini hatırlayamadığım ama izlemekten zevk aldığım nostalji siyah beyaz filmler hatırlıyorum.Yaşımın küçük olduğu zamanlar ,ki şimdi ki nesil izlemez.
Oyuncuların hepsi cidden oyuncu mu😲Hepsi de mi iyi oynar.👍👍


10 numara 5 yıldız 🌟🌟🌟🌟🌟 



Haftada bir izleyebilir miyim bilmiyorum ama,düzenli olarak izleyip bu köşeyi canlı tutmak istiyorum.Bir başka Nostalji Kuşağı Filminde görüşmek üzere 😉
Hoşça kalın Ön yargısız bir hayata 💞


Filmi buradan izleyebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Şimdiki nesil izlemez demişsiniz ama 18 yaşındayım ve bu filmi seyrettiğimi belirtmek istiyorum. Kesinlikle her kesimin izlemesi gereken nostaljik bir film. Tek bir odada geçmesi izlemeyenler için bir ön yargı konusu olmasın, gayet akıcı bir şekilde film ilerliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel o zaman,18 yaş altının çokta tercih ettiğini görmediğim için öyle söylemiştim.;)
      Beklediğimden daha akıcı çıktı film gerçekten.

      Sil

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe