13 Haziran 2018

Kütüphane Günlüğüm 8


Tarık Tufan -Beni Onlara Verme
⭐⭐⭐⭐


📍Bir kadına duyduğun sevgi arttıkça doğrudan bakabilme gücün azalır;gerçek âşıklar ölmemek için uzaktan bakarlar.Zaten aşktan ölecek hale geldiklerinde , sevgilinin yüzüne bir kez doğrudan bakmaları yeterli olur.

📌Sevgiliyi içinde taşımanın  hatrına kendi kalbine tahammül eder insan.

📌Maharet sihirbazlıkta değil,  birine hiç karşılık beklemeden kalbini verebilmektir.En büyük , en görkemli sihir, birini sevebilmektir.

📍Kuyular var, derin fakat ben Yusuf değilim.Yusuf olmayınca her kuyu derin insan için.




Uğultulu Tepeler -Emily Bronte
⭐⭐⭐⭐👻

Ben bu kitaba karşı neden ön yargıylıymışım biri bana anlatsın çünkü ben cevabını bilmiyorum.Sıkıcı olduğunu düşündüğüm meşhur olduğunu bilsem de öyle bir kanı oluşmuş bende ki okurken su gibi akan sayfalardan  sonra bu düşüncemi yıkmış oldum.:)Ben bu kadar sürükleyici olduğumu bilsem daha önce okumam mı hiç😏 
Yukarı da ki kitap gibi alıntı yapamadım bunda ,sürükleyici de olsa farklı geldi başta benim için okumasına alışık olmadığım karakterlerdi.Sonuç olarak beğendiğim bir kitap oldu. 



Böyle kitap bloğuna çevirdim ortalığı ama şimdilik durumlar böyle :( 



19 Mayıs 2018

Kütüphane Günlüğüm -7



John Steinbeck -İNCİ
⭐⭐⭐⭐⭐

İnci avcılığı ile geçimini sağlayan Kino , dünyanın en güzel incisini bulduğunda hayatının olumlu yönde değişeceğini inanmaktadır.

Az sayfa ile çok şey anlatan kitaplardan biri daha...




Alexandra Bracken -YOLCU
⭐⭐⭐⭐

Etta, bir sabah kendini 1776 yılında, Atlantik'in ortasında buluverir. 
Neler olduğunu anlamaya çalışırken o güne dek bildiği ve yaşadığı hayatın yalan olduğunu öğrenir....

Zaman yolculuğu sevenlere gelsin. 3 yıldız da olabilir di aslında belki biraz bonkör olmuş olabilirim..😅

Seri kitapmış meğer bilsem başlar mıydım🙄 ikincisi  gelse kütüphaneye bari de çok zaman geçmeden okusam:)



Bir süredir ortalarda yoktum.Bir süre daha olamıcam ara ara uğramaya çalıştım bloglara ama istediğim verimi veremedim.Kendi bloğumu da ihmal ettim.Daha fazla ara olmadan en azından bu postu yazmak istedim Beni fazla yormuyacağı için, telden ben hiç verimli olamıyor muşum onu anladım.Ee malum su gibi giden birde net var tabi😩 Birde zor oluyor yazmak cidden telden😔

Şimdilik ufak bir selam olsun bu yazı, kendimi hatırlatayım dedim.En kısa zamanda inş. tekrar sahalara dönebilirim🌼


17 Nisan 2018

RoboCop -Suçluların Korkulu Rüyası

Mavera

2014-Amerika

Imdb :6,2 / 10

Fantastik-Suç -Bilim Kurgu-Aksiyon


Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton


Sene 2028'miş ....
Polis olan Alex Murpy suikast sonucu ağır bir biçimde yaralanır.Dünyada robotların yaygınlaşmaya başladığı ama henüz kabul etmeyen kesiminde olduğu o zamanda robotları yapan şirket ,insanları etkilemek için insan robot yapmaya  karar verir.
Alex Murphy artık yarı insan yarı robottur.Ve mesleğini Robocop olarak yapmaya devam eder.
jdramovie

Ben robotları desteklemeyen taraftayım.Çünkü onlar hissedemeyen varlıklar,öldürmek için programlandığı gibi sonuçlarını düşünmeden yaptıkları için pek de doğru bulmuyorum.Şuan günümüzde yeni çıkanlar insana benzeyen robotlarda beni ürkütüyor.😨 Peki filmdeki savunucular ise polisimiz,askerimiz ölmesin mantığından yola çıkıyor.İyi hoş tamam da robot yani sağı solu belli olmaz bunların....
Sadece iş gücü olarak ,o da insanın yapamadığı,sağlığına zararlı olan durumlarda kullanılması bana daha mantıklı geliyor.İnsan iş gücü azalınca suç ve fakirlik daha çok çoğalmaz mı?Şu an film olarak izlediğimiz şeylerin gelecekte gerçekleşmeyeceği ne malum?
Velhasıl yapay zeka geliştirene kadar kendi beynimizi geliştirmekle ,topluma daha yararlı  bir birey olmaya çalışsak mesela😇 
Ay bi filmle nerelere geldim😅 Şu robotlar konusu içimde yaraymış haberim yokmuş😅 Aslında bu tarz filmler izlemem pek yani son zamanlarda ama Joel var diye baktım itiraf ediyorum.RoboCop hakkında öyle bilgim falan yok,başka serileri de olmuş.Bu konuda ilgim olmadığı için ,daha önceki filmleri de izlemediğim hangi film daha iyi olmuş gibi bi yorumum olmayacak.:)

Hafta sonu izlemesi keyiflik filmlerden biri,ben hafta sonu izlememiş olsam da😂


Jdramovie



14 Nisan 2018

Kütüphane Günlüğüm - 6

jdramovie 

John Steinbeck -Fareler ve İnsanlar
⭐⭐⭐⭐⭐

George Milton zeki bir adamdır.Onun yoldaşı Lennie Small ise güçlü kuvvetli iri yarı ama aklı dengesi biraz bozuk olan  saf,çocuksu biridir.İkisi de mevsimlik tarım işçisidir.Hayalleri vardır ikisinin de toprak sahibi olmak kendi ürünlerini ekip biçmek,Lennie tavşanlara bakacaktır...

126 Sayfa dan oluşan kitap akıcı dili ve konusu ile kendini hemen okutuyor.


"İyi biri o,dedi..."İnsanın yüreğinin iyi olması için akla ihtiyacı yoktur.Bana zaten bu ikisi pek olmuyor gibi geliyor.Gerçekten akıllı bir adana bakıyorsun,hiç de iyi biri olmadığını görüyorsun."


-Niye giremiyorsun ki yatakhaneye?
-Zenciyim de ondan...




jdramovie

Virginia Macgregor-İğne Deliğinden Dünya
⭐⭐⭐⭐

Ahh Milo herkes seni okuyup örnek almalı bence😇

9 yaşında hayatı iğne deliği ucu kadar bi yerden bakan,huzurevine yerleşen büyük annesini  tekrar eve getirmek isteyen, Hamlet diye keçisi olan bir çocuk Milo...
92 yaşında aşkı tekrar tadan bir kadın..
Kardeşini arayan Suriyeli bir mülteci...
Başka bir kadın için terk edilmiş  diyet bağımlısı bir kadın...


"Ayşeyi unutmabeni'ye asla getirmeyeceğim,diye düşündü Tripi.
İngiltere'nin bazı yerlerinin Suriye'den daha kötü olduğunu bilmesini istemiyordu.Daha kötüydü çünkü ortada savaş ya da kıtlık olmadığı halde,insanlar birbirlerine nazik davranmayı beceremiyordu."







10 Nisan 2018

The Killing

jdramovie

2011-2014 / Amerika 

ımdb:8,2 / 10


Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell



Polisiye-Gizem-Dram ..ve daha bir sürü tür ,4 sezon da her şey olabilir:)) 

Fotoğraftaki Man tanıdık geldiyse,işte bunlar hep Altered carbon etkileri😁 Çok da iyi olmuş harika bir polisiye dizisiymiş.

13 bölümden oluşan 1. sezon sizi hiç sıkmadan izlettiriyor.

Ölü bulunan 17 yaşındaki Rosie Larsen'ı kim öldürdü.Sezon finalinde suçluyu bulduğumuzu zannederken gene beyinler yanıyor.Koca bir sezon katil peşinde koşuyorlar gibi dursa da her bölüm bir günü temsil ettiği için ve olay  içinde olaylar  yani:)
Cinayeti çözmek için özel hayatını kenara koymuş bir kadın polis, kızlarını kaybeden ailenin yaşadıkları ve belediye başkanı olmak isteyen meclis üyesi..birde Holder var hani şu Man  dediğim dizimizin komik adamı da diyebiliriz:) daha önce narkotikte çalışmış şimdi cinayet masasına gelmiş.Gitmek üzere olan (kadın polis)Linden'ın yerine gelse de bir türlü gidemeyen Linden ile olayı çözmeye çalışan iki partner olurlar.Onda da var bi numaralar ama çıkar kokusu ilerleyen sezonlarda diyelim:)

2. sezona başladım.Bitti derken her şey yeni başlıyor.Daha önce bizim Tvlerde yayınlandı sanki bu dizi ama izlemediyseniz bu tarz sevenlere şiddetle tavsiyemdir.Peş peşe bölümleri soluksuz izler oldum.👍


Seattle'da,Dedektif Sarah Linden ,işinde son günündedir.O ve oğlu Jack o akşam,Sonoma'daki nişanlısının yanına gitmesi gerekiyor.Stephen Holder onun yerini almaya hazır.Kanlı bir kazak bulunduğu haberi gelir ve Kayıp kız Rosie Larsen,bir gölün dibinde bir arabanın bagajında ölü olarak bulunur.Araba,belediye başkanlığı için çalışan meclis üyesi Darren Richmood için kampanya komitesine kayıtlıdır. Linden,sadece bir kaç gün süreceğini düşündüğü için gitme planını kısa süreli ertelediğini düşünüyor.


İzleyin! Pişman olmazsınız😉👮






23 Mart 2018

The Vanishing of Sidney Hall - Kayboluş

Jdramovie

2017 -ABD 

Dram-Gizem

Imdb: 6,8 / 10 

Logan Lerman-Elle Fanning 

Yazmakla arası iyi olan Sidney Hall en büyük hayaline erken yaşta kavuşur.Yazdığı Roman listelerde birinci sıradan inmez.Aradığı aşkı da bulan Sidney Hall ,bir gün arkasında iz bırakmadan kaybolur.


jdramovie

Geçmişe giderek olayların nasıl bu noktaya geldiğini,tek sebep şöhreti kaldıramaması mı gerçekten yoksa altında yatan peşini bırakmayan pişmanlıkları mı?  

jdramovie


Filme başlarken sadece dram olduğunu zannetmiştim.Soru işaretleri bırakan sahnelere sinir olmuştum sonra dedim bunun içinde gizem de var herhal  😅 Son dakikaya kadar merakta bırakan,dram olduğu için onun ağırlığı da olsa ,bana seyir zevki yaşatan bir film oldu.

jdramovie

Sanki Sidney Hall gerçekte yaşamış da onun hayat hikayesini izler gibi bir havası var filmin. (ben öyle hissettim:) Sonunda ağlattı çok fena 😢😢


jdramovie


*Babasının durumunu çok anlayamadım.Rahatsızmıydı , ben izlerken bir şey mi kaçırdım.Babasına  düşkün olmasına rağmen annesine karşı farklı bir tavır alması.Bahsi geçiyor ama, anne bi yerde patlak veriyor zaten de baba niye o kadar pasifti(hastamıydı)anlayamadım.
Ve Brett sen ne yaşamışsın öyle yaa😢




19 Mart 2018

Kütüphane Günlüğüm - 5

mavera

Toni Morrison -En Mavi Göz 

⭐⭐⭐⭐

Siyahi bir kız çocuğu,derisinin renginden nasıl kurtulur?Ya da gözlerinin rengini değiştirebilir mi?

Irkçılık,istismar,yoksulluk,aile içi şiddet,ayrımcılık,hor görülme....

Kitabın tek mağduru Pecola gibi düşünürken ,her yeni bölümde geçmişe giderek mağdur edenin de aslında mağdur edildiğini görüyoruz.

Kendine has bir akıcılığı ve üslubu olan,zaman geçişlerde ilk başta kafa karışıklığı yaratsa da kısa sürede kendini okutan bir kitap.


Romantik aşk fikriyle beraber şimdi karşısına yeni bir fikir çıkmıştı -fiziksel güzellik.Muhtemelen insanlığın fikirsel tarihinin en yıkıcı iki fikri.Her ikisi de hasetten doğan,kendine güvensizlik hisleriyle serpilen ve hayal kırıklığıyla sona eren iki fikir.



mavera
Kitabın resmini çekmeyi unutmuşum🙈

Goethe - Genç Werther'in Acıları

⭐⭐⭐⭐

Goethe tarafından "1774" henüz 25 yaşında iken kaleme alınan iki haftada yazılmış mektup romandır.


Bildiklerimi bütün insanlar biliyor,ama kalbim,o sadece bana ait.



Az sözle çok şey söyleme sanatıdır şiir.
Ama öncelikle bunu söyleyecek kişinin hakiki güzelliğin ne olduğunu keşfetmesi gerek,sonra da bütün yürekliliği ile yan yana getirdiği kelimeleri ifade edebilme cesaretini gösterebilmelidir.

17 Mart 2018

Himouto! Umaru-chan

Kız Kardeşim Umaru-chan 

Dikkat! Bu Animeyi izlemeye başlamadan önce evdeki abur cuburları ,kolaları imha etmenizi tavsiye ederim.Yoksa mideniz komaya girebilir.  😁

Abisi ile birlikte yaşayan Umaru -chan okulda oldukça popüler ,derslerinde başarılı mükemmel bir lise öğrencisidir.
Evin kapısından girdiği andan itibaren mükemmel Umaoru gider mangalar,oyunlar,animeler abur cuburlar ,kolaya düşkün abisinin baş belası biri ortaya çıkar.Lakin öyle sevimli çizmişler ki onun o halleri abisini çileden çıkarsa da sevimliliği ile çoğunlukla istediğini elde etmeyi başarıyor.Ya da arada cıngar çıkartarak😅

Eğlencelik,çerezlik  animelerden biri,ara ara açıp izlediğim (son bölümlere az kaldı) yüzümü gülümseten stres attıran sevimli Umaru-chan'ı izlemek keyifliydi.

Abur cubur yeme taktiğini bende yapıyormuşum.Bi tuzlu,bi tatlı,hangi abur cuburla ne izlenir falan😅😅

Çizgi de olsa ,adamlar öyle bir çizmiş ki ekrana girip mıncırası geliyor  insan😅 

Arkadaşlığın,kardeş sevgisinin her bölüm hayatın içinden farklı konuların olduğu, eğlencelik hoş bir anime,tavsiye ederim.Benim gibi  kaydedin sayfayı,arada açıp açıp izleyin.😄




14 Mart 2018

Ferdinand

jdramovie

2017 -Animasyon Film

Komedi-Dram-Macera



Ferdinaand! Sen nasıl sevimli şeysin öylee,herkes seni örnek alsa keşke senin gibi sevgi böcüğü olsa 😍
jdramovie

Diğer boğalar gibi hayallerinde arenaya çıkıp matador ile dövüşmek yoktur.Çiçekleri çok seven boğamız onlarla ilgilenmeyi,dövüşmekten daha çok seviyordur.

jdramovie
Matador boğa seçmeye geldiğinde ,Ferdinandın babasını seçer.Şampiyon olmak için giden babasından bir daha haber alamaz.


Sevimli boğamız büyüdükçe insanların canavar gibi söylemlerine mağruz kalsa da aslında görüntünün aksine fazlasıyla naif bir boğadır.Bir gün yuvası bellediği Nina ile birlikte yaşadığı yerden ayrı düşer.Yuvasına dönmeye kararlı Ferdinand'ı nasıl bir macera bekliyor izleyin muhakkak diyorum.😉

Benim de favorim bunlar tabi ki😍
jdramovie,


Küçük,büyük her yaşa hitap eden güzel mesajlar veren güzel bir Animasyon.👍 (cümlede iki kere güzel demişim artık daha ne diyim😂😂 )




06 Mart 2018

Tehlikeli Karım -Japon Dizisi


2016 -Japonya

 My Dangerous Wife 

Hideaki Ito -Yoshino Kimura ,Saki Aibu ,

 Bölüm:9

Karısını aldatan adam,metresinin gazıyla karısını öldürmeye karar verir.🍷Akşam eve gelen adam yerde kan izlerini görür ve karısının kaçırıldığını fark eder.Kaçıran kişi veya kişiler 200 milyon yen karşılığında karısını serbest bırakacağını söyler.📄Adamın kendisine ait parası olmasa da karısına yakın zamanda miras olarak gelen parayı kullanır.💰Kadın sağ salim eve dönse de kaçırılma olayının perde arkası hiç de göründüğü gibi değildir.🔎 ve olaylar olaylar...

Bu dizi nereden esti derseniz,yeni bir uyarlama haberini belki duymuşsunuzdur.
📌Show Tv de ekranlara gelecek olan Tehlikeli Karım adlı dizi başrollerini ; Gonca Vuslateri, Seçkin Özdemir ve Mustafa Üstündağ paylaşıyor.İlk tanıtım yayınlandı.

Spoiler gibi gelebilir ama değil,hatta ilk bölümü izlerken ee her şey ortaya çıktı bu kadar mı şimdi dedim ama öyle değilmiş.
Aldatılan bir kadının ,küçük görülen ev hanımının yapabildikleri izlerken bazen sınırı aştığını düşünmemize bile sebep olacak.Adam olaydan ders çıkarmış gibi görünebilir ama değil,kadın ne yapsa müstehak😅 Yalnız hoşuma gitmeyen bi durum oldu ,aldatan adam  bi yerden sonra  sempatik  ,kadın gerçekten tehlikeli kötü kadın gibi görünmeye başlıyor.Ama dizide kötüler bitmez hatta hepsi tehlikeli diyelim işin ucunda money var sonuçta😏 İnsanoğlunun sağı solu belli olmaz.Kimse göründüğü gibi olmayabilir.😎

Henüz 5. bölümü izledim.Hoşuma giden bir dizi oldu.👍Tavsiye ederim

Bizimkiler sayesinde keşfetmiş oldum.Uyarlamalara son hız devam,artık ekranlarda Kore dizileri de yayınlanmaya başlayacak yakında Japon dizilerini de görür müyüz? Mesela Code Blue dizisinden başlasınlar.3 sezon artı film var.😏


28 Şubat 2018

FORGOTTEN


mavera


2017-G.Kore

Gizem-Gerilim 

Imdb :7,9 / 10

Kang Ha Neul- Kim Moo Yeol

Jin Seok ,abisi Yoo Seok ve anne babası ile yeni bir eve taşınırlar.Ev, Jin Seok'a tanıdık hisler uyandırır.Anti anksiyete bozukluğu olan Jin Seok sürekli ilaç kullanmaktadır. Yağmurlu bir gece vakti abisinin kaçırılma olayına şahit olur.19 gün sonra abisi eve geri döner.Jin Seok abisinin davranışında değişiklik olduğunu  ve geri dönen kişinin abisi olmadığından şüphelenmeye başlar.
Bu arada Jin Seok yeni taşındıkları evin önceki sahibinin eşyalarının bulunduğu kilitli odadan  sesler duymaya başlar. 


İlk başlarda korku filmi izliyorum sandım.Azıcık tırsmış olabilirim. 😅 Konusu hakkında her yerde yazan şeyi yazmış gibi oldum ama bence daha fazla yazarsam işin gizemi kaçar.Kesinlikle spoiler almadan izlemeniz gereken bir film.

İlk dakikalar da evi görünce ahan dedim,gerilim olan evin normal bi ev olmasını beklemezdik zaten😅 Oyunculuk zaten hepsi çok iyi,değişimden sonra aynı kişiler mi diye ekrana iyice yapışmış olabilirim.👓 Tahminlerim oldu ama yanılttılar beni,başı korku filmi kıvamında olsa da (hani sevmeyenler vardır biliyorum)bence sabredin izleyin insanı tatmin eden,şaşırtan bir film çıkmış ortaya.
İzlemesi (başta tırım tırım tırsmış olsam da👻)fazlasıyla keyif veren,izlemekten pişman olmadığım bir yapım oldu.

Tavsiye ediliir!!!👍👍

jdramovie

19 Şubat 2018

I'm Not a Robot



2017-2018 / G.Kore

Bölüm:32  

Yoo Seung Ho, Chae Soo Bin, Uhm Ki Joon

Merhabalaar!! Blogcanlar sağ olsun ,güzel tavsiyeleri sayesinde keyifli  şirin mi şirin bir dizi ile geldim.

İnsanlardan uzak izole bir hayat yaşayan zengin bir adamın ,Aji 3 adlı robota aşık olmasını anlatıyor.

İlk başlarda mantık hataları gözümüze çok çarpsa da ,arkadaşlar sabırlı olmamı söylemişti bana,bende size söylüyorum.Gene tabi ufak tefek hatalar olabilir.Çok ciddiye alarak değil de kafa dağıtmalık,güldüren sevimli bir dizi arıyorsanız izleyin derim.İzledikçe izleyesiniz geliyor.😇

Dizinin bölüm sayısının çokluğundan  biraz gözüm korksa da bölümlerin yarım saat sürdüğünü görünce izlemesi kolay oldu.👍

Kızın icatları da beni benden aldı.Özellikle şemsiye 😂😂😂

Yoo Seung Hoo veledini izlemeyi özlemişim.Kendisi her rolün üstesinden gelen küçüklükten beri bu piyasa da olan bir oyuncudur.👍

Kızı ilk defa izledim.Oyunculuğu (kendisi)hiç gözüme batmadı.Zamanla daha çok sevdim hatta 👍

Dizi yarım saatlik bölümleri ile eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere tavsiyemdir.😉

16 Şubat 2018

Bohçacı Geldi Haanııım!


Bugün evde değildim akşam eve gelince masamda güzel bir sürpriz ile karşılaştım.Kargo paketini görünce nasıl da mutlu oluyoruz.😍
              

She is the man (dövüşürken hanımefendi değilim) bloğunda çekilişe katılmıştım.Çekilişin şanslı talihlilerinden biri de bendim.Havlulara çok tatlı motifler yapmış ve yanına da istediğimizi yazacaktı.Ben şu getirir bu pişirir cümleleri pek sevmediğim için,ne yazdırsam diye uzunca bir araştırmadan sonra ve kararsızlıkta başa bela ,en sonunda bu cümlede karar kıldım.

"Benim mutfağım ,benim kurallarım."👊 😅

İlk gördüğüm de bu kuşlu motif çook hoşuma gitmişti.Paketi açınca bu modeli görünce pek sevindim.😍

Çook teşekkürler,eline emeğine sağlık.👍👍👍
❤Ba-Yıl-Dııım ❤

07 Şubat 2018

A Hard Day


2014 -G.Kore

Gizem-Suç -Aksiyon   /     Imdb :7,2/10

Lee Sun-Kyun -  Cho Jin-Woong 

Filmi birpembesever'in bloğunda görünce ,ne izlesem derdinden kurtulup konusu da hoşuma gidince bu akşam pıt pıt eşliğinde film keyfi yaptım.
 
Dedektif Gun-Soo annesinin cenazesinde acil bir işi çıkar ve yolda arabasıyla bir adama çarpar.Hayatını kaybeden yabancı adamı o panikle bagajına koyup olay yerinden uzaklaşarak olayı örtbas etmeye çalışır...Ve tabi ki olaylar bundan sonra fazlasıyla gizemli bir hal almaya başlar ve zor günlerin başlangıcı olur.(Çok fazla ayrıntıya girmek istemedim.Tadı kaçmasın diye:)

Güya Kore Film-Dizi sektörü ile yakınım ama bu filmi ilk defa gördüm.Gösterilmediği festival kalmamış.Bol ödüllü ve puanı yüksek olan bir filmmiş meğer ...Hak etmiş👍

Baş rolü tanımıyorum ama ikinci adamı sesini duydum mu bir heyecanlandım.Signal dizisinde sevsek de burada çok fena sinir oluyoruz.

Gizem merak duygumuzu cezbediyor. Aksiyon son sahnelere doğru çoğalıyor.Senaryo da oyunculuk da güzel ,ee tadından yenmez bir film oluyor.Aslında  süslü kelimelerle daha çok anlatmak isterdim ama bu akşamlık benden bu kadar.(yetenek yok da işte kılıf uydurmaya çalışıyorum😁)
Günün moral bozukluğunu bir nebze  olsun unutturan bir film oldu. 

Mavera öneriyor.😉

06 Şubat 2018

Murder on the Orient Express

Doğu Ekspresinde Cinayet

2017 -ABD 

Imdb: 6,7 / 10

1 saat 54 dk.

Gizem-Suç
🔍🔍🔍
Aghatta Christie gibi bir çok sanatçıya ilham olan Şark Ekspresi 1883 ile 1977 yıllarında İstanbul ve Paris  arasında sefer yapan trende zengin iş adamı ölü bulunur.Tren kara saplanıp durmak zorunda kalır.Trende bulunan çok sayıda yolculardan biri de ünlü dedektif Hercule Poirot 'dur.Yetkililer duruma el koymadan önce olayı çözmek zorundadır.

Kitabı okumadığım için filmin konusunda yazan haricinde bir bilgim olmadan başladım izlemeye.Okusaydım kesin beğenmezdim ama😅 Süresi biraz uzun geldi dicem,aslında bundan daha uzun filmler izledim.Sanırım temposundan kaynaklı bir durumdu.Suçlu kim diye tahmin yürüttüm ama öyle aşırı da izlerken dedektifçilik rolüne bürünemedim.
Sonunda artık Dedektif gerçek suçluyu açıklamak üzere iken ,o daha söylemeden taşlar yerine oturdu sadece...Yalnız (nostalji)eski trenler beni her zaman cezbetmiştir.İzlerken orada olasım geldi.😇

Belki oyuncular için, 
Ya da uyarlama nasıl olmuş diye meraktan,
Ben bayılırım dedektif olaylarına  diyorsanız ;
Keyifli seyirler olsun o zaman😉

Agatha Christie'nin 1934 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

03 Şubat 2018

Midnight Runners -Çaylak İkili-


G.Kore-2017

Imdb:7,2 / 10

Aksiyon-Komedi-Suç

Ki Joon (Park Seo Joon) ve Hee Yeol (Kang Ha Neul) Kore Polis Akademisinde eğitim alan bu ikili çok iyi bir öğrenci olmasalar da dürüst ve samimidirler.Dışarı çıktıkları bir gün  gece vakti bir kızın kaçırılma olayına şahit olurlar.Yetkililere haber verseler de o anda başka bir vaka ile ilgilenmektedirler.Kurallar gereği olaya hemen müdahale edilemediği için bu iki kafadar olayı kendi başlarına çözmeye karar verirler.

Gülümseten kareler olsa da ilk başlarda beklediğimin altında kaldığını hissettim.Tempo beklediğimden daha alçak geldi nedense bana(ilk yarıda),birde tamamen komedi filmi izleyeceğimi sanaraktan başladım.Sonra kaçırılma olayının perde arkasını görünce film benim için farklı bir hal aldı.Güldürmeyi ihmal etmese de yaşanan insanlık dışı olay beni etkileyen kısım oldu.Sanırım filmde bu tarz bir (ciddi)konu olacağını düşünmediğim için daha çok şaşırdım.

Park Seo Joon'un rolü bana diğer oynadığı karakterlere çağrışım yaptığı için çok değişiklik gelmedi ama Kang Ha Neul'u karakteri ,oyunculuğu (benim izlediğim yapımlarında bir benzerlik göremedim) çok farklı geldi.İyi bir oyuncu olunca izlemek zevkliydi.Her ikisini de😍

Ekşın yapmaya çalışan bu çaylakları izlemek keyifliydi.😉




*Kang Ha Neul gerçekten Park Seo Joon'a tükürdün mü yaa(sansürleyerek yazıyorum. 😁)midem kalktı izlerken😑





29 Ocak 2018

Tv'de Kore Dizileri

2013-16 Bölüm
📣📣📣📣

Kanal 7 ardı ardına bomba dizi haberleri ile geliyor.Hint dizilerini yayınlayan kanal şimdi de G.Kore dizilerine el attı.

Daha önce bahsetmiş olduğum Secret Love adlı dizi Meryem adı altında Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu.Şimdi de Kanal 7 orijinal diziyi Türk izleyici ile buluşturacak.K-drama sevenlerin pek hoşuna giden bir haber olmasa da ,bir de dublaj olayı var tabi bakalım izleyici nasıl geri dönüş yapacak.
İsim konusunda değişiklik yerine "Sır" olarak yapılması daha uygun değil miydi?

2. bomba dizi de  Kill Me Heal Me ...Çok sevilen ,benim de çok sevdiğim 7 ayrı karaktere hayat veren Ji Sung 'un oyunculuğunun tadını fazlasıyla çıkardığımız harika bir dizi✌ Dublaj olursa ki büyük ihtimal ,aynı tadı verir mi bilmiyorum.(Cidden dublajlı versiyonu nasıl olucak bunun, şimdi yazarken sahneler ,karakterler aklıma geldi de❓  ) 
 Ama daha önce K-drama ile çok içli dışlı olmayan Tv dizileri izleyen seyircimize tavsiye ederim.Konusu gerçekten çok güzel bir dizi ✌ 

Seçilen iki dizi de gerçekten güzel,bakalım ilerleyen günlerde yeni dizi haberleri görecez mi?

2015 -20 bölüm



28 Ocak 2018

Dark - Winden'in Sırları -


2017  -  2. sezon onaylı.

Netflix -Almanya-

Gizem-Gerilim-Suç

Imdb:8,7 / 10

Almanya'nın Winden kasabasında birbirini aldatmayan yok desek yeridir.Sanki babadan oğula geçmiş misali  bu süreç nesiller boyu devam etmiş.Birileri akraba çıkarsa şaşırmayın.😛 Kaybolan çocuklarla birlikte aslında herkesin farkında ama görmezden geldiği sırlarda yavaş yavaş açığa çıkmaya başlıyor.
Zaman yolcuğu yaparken bi ara kim kimdi falan karışıyor kafalar,neyse ki sonunda ailelerin soy ağacını öğreniyoruz zor bela😅 

İsmi gibi karanlık dizimiz.Sürekli yağmur yağıyor.Dizinin havası tam benlikti.Aslında yaşayan halkın çoğu sıkılmış olduğu yerden,baş belası gördükleri yerden kaçmak istiyorlar.Belki kasaba dışına çıkamıyorlar ama bazıları  zamanda atlamayı başarıyor.Gizemini korumayı başarıyor her bölüm.Arada kafalar karışıyor.Mantıksız gelen durumlar olabiliyor. 10 bölümden oluşan 1. sezonu severek izledim.2. sezonda ya işleri batıracaklar ,ya da  izletmeyi başaracaklar.Sürekli git gel aynı döngü  izleyiciyi sıkabilir bi yerden sonra.
Strange Things 'in 1. bölümünü izledim sadece  devam etme isteği oluşmadığı için bu diziyi onla kıyaslamıcam. Ama ikisini de izleyenler farklı olduklarını düşünüyorlar.

İlk bölüm İngilizce dublaj izledim.Ve bu nasıl dublaj böyle nerede bunun orijinali diyerekten hemen orijinal dil versiyonunu izledim tabi kii😁.Önceden çok sevmediğim dil bu ara kulağıma hoş geliyor.Dil konusunda benim için sıkıntı olmadı.✌  

 Dizi severlere tavsiyemdir.✌


26 Ocak 2018

#Mim -Sinema ve Ben


Öneri Makinesi'nin  yapmış olduğu bu Mim çok hoşuma gidince benim de yapasım geldi.(Zorla kendimi mimlettim.😅)


1.Sinemada izlediğin ilk film?

Ben Sinema salonu ile çoook geç tanıştım.Şimdi ki bebeler gibi anamızın karnından çıktığımız gibi Avm'lere koşmuyorduk.Gidecek bir Avm yoktu çünkü😅 Sinemaya gidemesekte ,kiralık filmler vardı.Kızlarla  toplandık mı alırdık izlerdik ne güzel ,eyy gidi günleer😊 
Hoş ilkokuldayken de gittiğimizi hatırlıyorum sınıfça ama tam emin değilim Film miydi başka bir şey miydi? 

İlk izlediğim filmi ben unutmuşum tabi aradan geçmiş çok zaman , öyle çok yankı uyandıran bir film olmadığı için belki de ,maksat kızlarla sinemaya gitmekti.Hem benim için ilk tecrübe falan ,amaç zaten salon görmek😝

Neyseki araştırmalarım sonucu buldum filmi.2004 yapımı film bizde 2008 yılında vizyona girmiş bu arada 😱

Dram , Gerilim , Gizem , Romantik türünde başrollerinde Josh Hartnett, Diane Kruger, Rose Byrne oynadığı "Hep Seni Aradım"Wicker Park" adlı filmdi.✌



2.Film en güzel .........'de/a izlenir.
Arada sinemaya gitsem de genelde evde olduğum için ,en rahat ettiğim mekan olarak ev diyebilirim.Bilgisayar,televizyon ,projeksiyon fark etmez.Tabi bazen şu filmi sinemada izlemek vardı ahh diye içimden geçirdiğim oluyor.


3.Film izlerken olmazsa olmazın var mı?Varsa neler?
Evde izliyorsam rahatsız edilmemek 😛 Ehh bazen mümkün olmasa da odamda sessiz bir şekilde izlemek güzel. Sessizlik .

4.Tek başına mı Kalabalık mı?
Bir zamanlar film kiralama döneminde kafa dengim olan arkadaşlarla izlemek çok zevkli olsa da zamanla evli evine köylü köyüne gidince evde tek başıma izlemeye çok alıştım.Ama Sinemaya yoldaşsız olmaz tabi ki,birde film sonrası analizler falan süper oluyor.Genelde tek olsam da duruma göre değişir.


5.Mısır mı Cips mi?
İzlerken evde  mideye inmeye müsait ne varsa😂 Cips sevsem de zararlı ya hani ondan pek almamaya çalışırım.😛Son zamanlarda mısır 🔝 Hiç biri yoksa abur cubur ne varsa ...karnım açsa yemekte yerim sıkıntı yok ama bir şey yiyeyim yani izlerken ağzım boş durmayacak😅  

6.İki boyutlu mu 3 boyutlu mu?
Ben henüz iki boyutludayım.😅


7.Avm Sineması mı Sokak Sineması mı?
Son zamanlarda genelde Avm tercih ediyoruz. 


8.Filmden önce fragmanı izlemek mı, yorumlarını okumak mı?
Eğer sinemada izleyeceksem ilk fragman ile tanışıyorum genelde,arada yorum da okuyorum yalan yok.Ama evde bazen rastgele,bazen yorum yönlendirmesi ile izliyorum.

Film izlemeyi seven herkes Mimlendi😉



24 Ocak 2018

Wonderful Nightmare -Miss Wife

Jdramovie

2015 -G.Kore

Imdb:7,0 / 10
Fantastik-Komedi-Dram
Uhm Jung-Hwa ,Song Seung-Heon ,Seo Shin-Ae ,Jung Ji-Hoon ,Kim Sang-Ho

Ruhlar aleminden yapılan bir hata sonucu "bekar "avukat Yeon-Woo vakti zamanından önce ölür.Başka biri de yanlışlıkla 1 ay önceden  ruhlar alemine göç etmiş ve cennete gitmiştir.Avukatımız normal hayatına dönmek için önce bu kişinin hayatını yani 1 ay boyunca evli ve 2 çocuk annesi bir ev hanımı olmak zorundadır.


Kabus gibi görünen bu rüya Yeon-Woo'nun yaptığı hatalarından ders çıkarması için vesile olacak ve hayata bakışını değiştirecektir.
İnsanı gülümseten ,sonlara doğru duygulandıran güzel bir film.İçi boş komedi filmi değil,ben içeriğini çok beğendim değindiği konulara hiç yabancılık çekmiyoruz.

Beklediğimden güzel çıktı.Bay kirpiği izlemek zaten evlere şenlik😍 



😏😏???
jdramovie


😝😝
jdramovie



08 Ocak 2018

Saç Dökülmesine Son!


Saç dökülmesini en aza indiren şampuan! 


FARMASİ 

Dr. C.Tuna

Ayni Sefa Yağı Şampuanı(225.ml)

Parapen Free
Dye Free
Natural Active


En son Hindistan Cevizli Gratis'den almış olduğum ,doğal içerikli olduğunu söyleyen şampuandan uzun süreli kullanımdan sonra istediğimi bulamadım.Bu şampuanı da indirime denk geldiği zaman denemek maksatlı almıştım.Genellikle Dr. C.Tuna tarafı (daha)doğal içerikli ürünler olduğunu düşündüğüm için o tarafı tercih ediyorum.
Neyse aldım ve uzun süredir kullanıyorum ,artık bitmek üzere diyim.Boyutu küçük ama gene bereketli,ya da sizin yıkama sürenize göre değişir.

2. ve 3. yıkamalarda gözle görülür şekilde yıkarken ,tararken   azalma olduğunu hissetmeye başladım.Çabuk yağlanan saçlar daha çok dökülür mesela,(herkes de aynı mı bilmiyorum) yağlanmayı geciktirme gibi bi olayı yok ama dökülmeyi azaltmayı kesinlikle gerçekleştiriyor.Şampuanın böyle bir vaadi olmadığı halde.

Ben çok memnun kaldım.Tekrardan almayı düşünüyorum.Ama tabi ki ara verdikten sonra,sürekli aynı şampuanı kullanmak etkisini azaltabiliyor.
Herkes de aynı etkiyi gösterir mi bilmiyorum ama kullandığım diğer şampuanlara nazaran(otacı,tresan,Bio Z(zavoli) dökülme olarak bunun etkisini çok fazlasıyla hissettim.

Ben memnun kaldım ve size de fikir olsun diye yazdım.Eğer birgün  kullanırsanız sizde memnun kalırsınız umarım. 😘



*Reklam değildir.Kullanmış olduğum ürün deneyimimdir.
Fotoğraf kalitesi için de üzgünüm :(