23 Mart 2018

The Vanishing of Sidney Hall - Kayboluş

Jdramovie

2017 -ABD 

Dram-Gizem

Imdb: 6,8 / 10 

Logan Lerman-Elle Fanning 

Yazmakla arası iyi olan Sidney Hall en büyük hayaline erken yaşta kavuşur.Yazdığı Roman listelerde birinci sıradan inmez.Aradığı aşkı da bulan Sidney Hall ,bir gün arkasında iz bırakmadan kaybolur.


jdramovie

Geçmişe giderek olayların nasıl bu noktaya geldiğini,tek sebep şöhreti kaldıramaması mı gerçekten yoksa altında yatan peşini bırakmayan pişmanlıkları mı?  

jdramovie


Filme başlarken sadece dram olduğunu zannetmiştim.Soru işaretleri bırakan sahnelere sinir olmuştum sonra dedim bunun içinde gizem de var herhal  😅 Son dakikaya kadar merakta bırakan,dram olduğu için onun ağırlığı da olsa ,bana seyir zevki yaşatan bir film oldu.

jdramovie

Sanki Sidney Hall gerçekte yaşamış da onun hayat hikayesini izler gibi bir havası var filmin. (ben öyle hissettim:) Sonunda ağlattı çok fena 😢😢


jdramovie


*Babasının durumunu çok anlayamadım.Rahatsızmıydı , ben izlerken bir şey mi kaçırdım.Babasına  düşkün olmasına rağmen annesine karşı farklı bir tavır alması.Bahsi geçiyor ama, anne bi yerde patlak veriyor zaten de baba niye o kadar pasifti(hastamıydı)anlayamadım.
Ve Brett sen ne yaşamışsın öyle yaa😢




19 Mart 2018

Kütüphane Günlüğüm - 5

mavera

Toni Morrison -En Mavi Göz 

⭐⭐⭐⭐

Siyahi bir kız çocuğu,derisinin renginden nasıl kurtulur?Ya da gözlerinin rengini değiştirebilir mi?

Irkçılık,istismar,yoksulluk,aile içi şiddet,ayrımcılık,hor görülme....

Kitabın tek mağduru Pecola gibi düşünürken ,her yeni bölümde geçmişe giderek mağdur edenin de aslında mağdur edildiğini görüyoruz.

Kendine has bir akıcılığı ve üslubu olan,zaman geçişlerde ilk başta kafa karışıklığı yaratsa da kısa sürede kendini okutan bir kitap.


Romantik aşk fikriyle beraber şimdi karşısına yeni bir fikir çıkmıştı -fiziksel güzellik.Muhtemelen insanlığın fikirsel tarihinin en yıkıcı iki fikri.Her ikisi de hasetten doğan,kendine güvensizlik hisleriyle serpilen ve hayal kırıklığıyla sona eren iki fikir.



mavera
Kitabın resmini çekmeyi unutmuşum🙈

Goethe - Genç Werther'in Acıları

⭐⭐⭐⭐

Goethe tarafından "1774" henüz 25 yaşında iken kaleme alınan iki haftada yazılmış mektup romandır.


Bildiklerimi bütün insanlar biliyor,ama kalbim,o sadece bana ait.



Az sözle çok şey söyleme sanatıdır şiir.
Ama öncelikle bunu söyleyecek kişinin hakiki güzelliğin ne olduğunu keşfetmesi gerek,sonra da bütün yürekliliği ile yan yana getirdiği kelimeleri ifade edebilme cesaretini gösterebilmelidir.

17 Mart 2018

Himouto! Umaru-chan

Kız Kardeşim Umaru-chan 

Dikkat! Bu Animeyi izlemeye başlamadan önce evdeki abur cuburları ,kolaları imha etmenizi tavsiye ederim.Yoksa mideniz komaya girebilir.  😁

Abisi ile birlikte yaşayan Umaru -chan okulda oldukça popüler ,derslerinde başarılı mükemmel bir lise öğrencisidir.
Evin kapısından girdiği andan itibaren mükemmel Umaoru gider mangalar,oyunlar,animeler abur cuburlar ,kolaya düşkün abisinin baş belası biri ortaya çıkar.Lakin öyle sevimli çizmişler ki onun o halleri abisini çileden çıkarsa da sevimliliği ile çoğunlukla istediğini elde etmeyi başarıyor.Ya da arada cıngar çıkartarak😅

Eğlencelik,çerezlik  animelerden biri,ara ara açıp izlediğim (son bölümlere az kaldı) yüzümü gülümseten stres attıran sevimli Umaru-chan'ı izlemek keyifliydi.

Abur cubur yeme taktiğini bende yapıyormuşum.Bi tuzlu,bi tatlı,hangi abur cuburla ne izlenir falan😅😅

Çizgi de olsa ,adamlar öyle bir çizmiş ki ekrana girip mıncırası geliyor  insan😅 

Arkadaşlığın,kardeş sevgisinin her bölüm hayatın içinden farklı konuların olduğu, eğlencelik hoş bir anime,tavsiye ederim.Benim gibi  kaydedin sayfayı,arada açıp açıp izleyin.😄




14 Mart 2018

Ferdinand

jdramovie

2017 -Animasyon Film

Komedi-Dram-Macera



Ferdinaand! Sen nasıl sevimli şeysin öylee,herkes seni örnek alsa keşke senin gibi sevgi böcüğü olsa 😍
jdramovie

Diğer boğalar gibi hayallerinde arenaya çıkıp matador ile dövüşmek yoktur.Çiçekleri çok seven boğamız onlarla ilgilenmeyi,dövüşmekten daha çok seviyordur.

jdramovie
Matador boğa seçmeye geldiğinde ,Ferdinandın babasını seçer.Şampiyon olmak için giden babasından bir daha haber alamaz.


Sevimli boğamız büyüdükçe insanların canavar gibi söylemlerine mağruz kalsa da aslında görüntünün aksine fazlasıyla naif bir boğadır.Bir gün yuvası bellediği Nina ile birlikte yaşadığı yerden ayrı düşer.Yuvasına dönmeye kararlı Ferdinand'ı nasıl bir macera bekliyor izleyin muhakkak diyorum.😉

Benim de favorim bunlar tabi ki😍
jdramovie,


Küçük,büyük her yaşa hitap eden güzel mesajlar veren güzel bir Animasyon.👍 (cümlede iki kere güzel demişim artık daha ne diyim😂😂 )




06 Mart 2018

Tehlikeli Karım -Japon Dizisi


2016 -Japonya

 My Dangerous Wife 

Hideaki Ito -Yoshino Kimura ,Saki Aibu ,

 Bölüm:9

Karısını aldatan adam,metresinin gazıyla karısını öldürmeye karar verir.🍷Akşam eve gelen adam yerde kan izlerini görür ve karısının kaçırıldığını fark eder.Kaçıran kişi veya kişiler 200 milyon yen karşılığında karısını serbest bırakacağını söyler.📄Adamın kendisine ait parası olmasa da karısına yakın zamanda miras olarak gelen parayı kullanır.💰Kadın sağ salim eve dönse de kaçırılma olayının perde arkası hiç de göründüğü gibi değildir.🔎 ve olaylar olaylar...

Bu dizi nereden esti derseniz,yeni bir uyarlama haberini belki duymuşsunuzdur.
📌Show Tv de ekranlara gelecek olan Tehlikeli Karım adlı dizi başrollerini ; Gonca Vuslateri, Seçkin Özdemir ve Mustafa Üstündağ paylaşıyor.İlk tanıtım yayınlandı.

Spoiler gibi gelebilir ama değil,hatta ilk bölümü izlerken ee her şey ortaya çıktı bu kadar mı şimdi dedim ama öyle değilmiş.
Aldatılan bir kadının ,küçük görülen ev hanımının yapabildikleri izlerken bazen sınırı aştığını düşünmemize bile sebep olacak.Adam olaydan ders çıkarmış gibi görünebilir ama değil,kadın ne yapsa müstehak😅 Yalnız hoşuma gitmeyen bi durum oldu ,aldatan adam  bi yerden sonra  sempatik  ,kadın gerçekten tehlikeli kötü kadın gibi görünmeye başlıyor.Ama dizide kötüler bitmez hatta hepsi tehlikeli diyelim işin ucunda money var sonuçta😏 İnsanoğlunun sağı solu belli olmaz.Kimse göründüğü gibi olmayabilir.😎

Henüz 5. bölümü izledim.Hoşuma giden bir dizi oldu.👍Tavsiye ederim

Bizimkiler sayesinde keşfetmiş oldum.Uyarlamalara son hız devam,artık ekranlarda Kore dizileri de yayınlanmaya başlayacak yakında Japon dizilerini de görür müyüz? Mesela Code Blue dizisinden başlasınlar.3 sezon artı film var.😏