28 Şubat 2018

FORGOTTEN


mavera


2017-G.Kore

Gizem-Gerilim 

Imdb :7,9 / 10

Kang Ha Neul- Kim Moo Yeol

Jin Seok ,abisi Yoo Seok ve anne babası ile yeni bir eve taşınırlar.Ev, Jin Seok'a tanıdık hisler uyandırır.Anti anksiyete bozukluğu olan Jin Seok sürekli ilaç kullanmaktadır. Yağmurlu bir gece vakti abisinin kaçırılma olayına şahit olur.19 gün sonra abisi eve geri döner.Jin Seok abisinin davranışında değişiklik olduğunu  ve geri dönen kişinin abisi olmadığından şüphelenmeye başlar.
Bu arada Jin Seok yeni taşındıkları evin önceki sahibinin eşyalarının bulunduğu kilitli odadan  sesler duymaya başlar. 


İlk başlarda korku filmi izliyorum sandım.Azıcık tırsmış olabilirim. 😅 Konusu hakkında her yerde yazan şeyi yazmış gibi oldum ama bence daha fazla yazarsam işin gizemi kaçar.Kesinlikle spoiler almadan izlemeniz gereken bir film.

İlk dakikalar da evi görünce ahan dedim,gerilim olan evin normal bi ev olmasını beklemezdik zaten😅 Oyunculuk zaten hepsi çok iyi,değişimden sonra aynı kişiler mi diye ekrana iyice yapışmış olabilirim.👓 Tahminlerim oldu ama yanılttılar beni,başı korku filmi kıvamında olsa da (hani sevmeyenler vardır biliyorum)bence sabredin izleyin insanı tatmin eden,şaşırtan bir film çıkmış ortaya.
İzlemesi (başta tırım tırım tırsmış olsam da👻)fazlasıyla keyif veren,izlemekten pişman olmadığım bir yapım oldu.

Tavsiye ediliir!!!👍👍

jdramovie

19 Şubat 2018

I'm Not a Robot



2017-2018 / G.Kore

Bölüm:32  

Yoo Seung Ho, Chae Soo Bin, Uhm Ki Joon

Merhabalaar!! Blogcanlar sağ olsun ,güzel tavsiyeleri sayesinde keyifli  şirin mi şirin bir dizi ile geldim.

İnsanlardan uzak izole bir hayat yaşayan zengin bir adamın ,Aji 3 adlı robota aşık olmasını anlatıyor.

İlk başlarda mantık hataları gözümüze çok çarpsa da ,arkadaşlar sabırlı olmamı söylemişti bana,bende size söylüyorum.Gene tabi ufak tefek hatalar olabilir.Çok ciddiye alarak değil de kafa dağıtmalık,güldüren sevimli bir dizi arıyorsanız izleyin derim.İzledikçe izleyesiniz geliyor.😇

Dizinin bölüm sayısının çokluğundan  biraz gözüm korksa da bölümlerin yarım saat sürdüğünü görünce izlemesi kolay oldu.👍

Kızın icatları da beni benden aldı.Özellikle şemsiye 😂😂😂

Yoo Seung Hoo veledini izlemeyi özlemişim.Kendisi her rolün üstesinden gelen küçüklükten beri bu piyasa da olan bir oyuncudur.👍

Kızı ilk defa izledim.Oyunculuğu (kendisi)hiç gözüme batmadı.Zamanla daha çok sevdim hatta 👍

Dizi yarım saatlik bölümleri ile eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere tavsiyemdir.😉

16 Şubat 2018

Bohçacı Geldi Haanııım!


Bugün evde değildim akşam eve gelince masamda güzel bir sürpriz ile karşılaştım.Kargo paketini görünce nasıl da mutlu oluyoruz.😍
              

She is the man (dövüşürken hanımefendi değilim) bloğunda çekilişe katılmıştım.Çekilişin şanslı talihlilerinden biri de bendim.Havlulara çok tatlı motifler yapmış ve yanına da istediğimizi yazacaktı.Ben şu getirir bu pişirir cümleleri pek sevmediğim için,ne yazdırsam diye uzunca bir araştırmadan sonra ve kararsızlıkta başa bela ,en sonunda bu cümlede karar kıldım.

"Benim mutfağım ,benim kurallarım."👊 😅

İlk gördüğüm de bu kuşlu motif çook hoşuma gitmişti.Paketi açınca bu modeli görünce pek sevindim.😍

Çook teşekkürler,eline emeğine sağlık.👍👍👍
❤Ba-Yıl-Dııım ❤

07 Şubat 2018

A Hard Day


2014 -G.Kore

Gizem-Suç -Aksiyon   /     Imdb :7,2/10

Lee Sun-Kyun -  Cho Jin-Woong 

Filmi birpembesever'in bloğunda görünce ,ne izlesem derdinden kurtulup konusu da hoşuma gidince bu akşam pıt pıt eşliğinde film keyfi yaptım.
 
Dedektif Gun-Soo annesinin cenazesinde acil bir işi çıkar ve yolda arabasıyla bir adama çarpar.Hayatını kaybeden yabancı adamı o panikle bagajına koyup olay yerinden uzaklaşarak olayı örtbas etmeye çalışır...Ve tabi ki olaylar bundan sonra fazlasıyla gizemli bir hal almaya başlar ve zor günlerin başlangıcı olur.(Çok fazla ayrıntıya girmek istemedim.Tadı kaçmasın diye:)

Güya Kore Film-Dizi sektörü ile yakınım ama bu filmi ilk defa gördüm.Gösterilmediği festival kalmamış.Bol ödüllü ve puanı yüksek olan bir filmmiş meğer ...Hak etmiş👍

Baş rolü tanımıyorum ama ikinci adamı sesini duydum mu bir heyecanlandım.Signal dizisinde sevsek de burada çok fena sinir oluyoruz.

Gizem merak duygumuzu cezbediyor. Aksiyon son sahnelere doğru çoğalıyor.Senaryo da oyunculuk da güzel ,ee tadından yenmez bir film oluyor.Aslında  süslü kelimelerle daha çok anlatmak isterdim ama bu akşamlık benden bu kadar.(yetenek yok da işte kılıf uydurmaya çalışıyorum😁)
Günün moral bozukluğunu bir nebze  olsun unutturan bir film oldu. 

Mavera öneriyor.😉

06 Şubat 2018

Murder on the Orient Express

Doğu Ekspresinde Cinayet

2017 -ABD 

Imdb: 6,7 / 10

1 saat 54 dk.

Gizem-Suç
🔍🔍🔍
Aghatta Christie gibi bir çok sanatçıya ilham olan Şark Ekspresi 1883 ile 1977 yıllarında İstanbul ve Paris  arasında sefer yapan trende zengin iş adamı ölü bulunur.Tren kara saplanıp durmak zorunda kalır.Trende bulunan çok sayıda yolculardan biri de ünlü dedektif Hercule Poirot 'dur.Yetkililer duruma el koymadan önce olayı çözmek zorundadır.

Kitabı okumadığım için filmin konusunda yazan haricinde bir bilgim olmadan başladım izlemeye.Okusaydım kesin beğenmezdim ama😅 Süresi biraz uzun geldi dicem,aslında bundan daha uzun filmler izledim.Sanırım temposundan kaynaklı bir durumdu.Suçlu kim diye tahmin yürüttüm ama öyle aşırı da izlerken dedektifçilik rolüne bürünemedim.
Sonunda artık Dedektif gerçek suçluyu açıklamak üzere iken ,o daha söylemeden taşlar yerine oturdu sadece...Yalnız (nostalji)eski trenler beni her zaman cezbetmiştir.İzlerken orada olasım geldi.😇

Belki oyuncular için, 
Ya da uyarlama nasıl olmuş diye meraktan,
Ben bayılırım dedektif olaylarına  diyorsanız ;
Keyifli seyirler olsun o zaman😉

Agatha Christie'nin 1934 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

03 Şubat 2018

Midnight Runners -Çaylak İkili-


G.Kore-2017

Imdb:7,2 / 10

Aksiyon-Komedi-Suç

Ki Joon (Park Seo Joon) ve Hee Yeol (Kang Ha Neul) Kore Polis Akademisinde eğitim alan bu ikili çok iyi bir öğrenci olmasalar da dürüst ve samimidirler.Dışarı çıktıkları bir gün  gece vakti bir kızın kaçırılma olayına şahit olurlar.Yetkililere haber verseler de o anda başka bir vaka ile ilgilenmektedirler.Kurallar gereği olaya hemen müdahale edilemediği için bu iki kafadar olayı kendi başlarına çözmeye karar verirler.

Gülümseten kareler olsa da ilk başlarda beklediğimin altında kaldığını hissettim.Tempo beklediğimden daha alçak geldi nedense bana(ilk yarıda),birde tamamen komedi filmi izleyeceğimi sanaraktan başladım.Sonra kaçırılma olayının perde arkasını görünce film benim için farklı bir hal aldı.Güldürmeyi ihmal etmese de yaşanan insanlık dışı olay beni etkileyen kısım oldu.Sanırım filmde bu tarz bir (ciddi)konu olacağını düşünmediğim için daha çok şaşırdım.

Park Seo Joon'un rolü bana diğer oynadığı karakterlere çağrışım yaptığı için çok değişiklik gelmedi ama Kang Ha Neul'u karakteri ,oyunculuğu (benim izlediğim yapımlarında bir benzerlik göremedim) çok farklı geldi.İyi bir oyuncu olunca izlemek zevkliydi.Her ikisini de😍

Ekşın yapmaya çalışan bu çaylakları izlemek keyifliydi.😉




*Kang Ha Neul gerçekten Park Seo Joon'a tükürdün mü yaa(sansürleyerek yazıyorum. 😁)midem kalktı izlerken😑