29 Ocak 2018

Tv'de Kore Dizileri

2013-16 Bölüm
📣📣📣📣

Kanal 7 ardı ardına bomba dizi haberleri ile geliyor.Hint dizilerini yayınlayan kanal şimdi de G.Kore dizilerine el attı.

Daha önce bahsetmiş olduğum Secret Love adlı dizi Meryem adı altında Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu.Şimdi de Kanal 7 orijinal diziyi Türk izleyici ile buluşturacak.K-drama sevenlerin pek hoşuna giden bir haber olmasa da ,bir de dublaj olayı var tabi bakalım izleyici nasıl geri dönüş yapacak.
İsim konusunda değişiklik yerine "Sır" olarak yapılması daha uygun değil miydi?

2. bomba dizi de  Kill Me Heal Me ...Çok sevilen ,benim de çok sevdiğim 7 ayrı karaktere hayat veren Ji Sung 'un oyunculuğunun tadını fazlasıyla çıkardığımız harika bir dizi✌ Dublaj olursa ki büyük ihtimal ,aynı tadı verir mi bilmiyorum.(Cidden dublajlı versiyonu nasıl olucak bunun, şimdi yazarken sahneler ,karakterler aklıma geldi de❓  ) 
 Ama daha önce K-drama ile çok içli dışlı olmayan Tv dizileri izleyen seyircimize tavsiye ederim.Konusu gerçekten çok güzel bir dizi ✌ 

Seçilen iki dizi de gerçekten güzel,bakalım ilerleyen günlerde yeni dizi haberleri görecez mi?

2015 -20 bölüm



28 Ocak 2018

Dark - Winden'in Sırları -


2017  -  2. sezon onaylı.

Netflix -Almanya-

Gizem-Gerilim-Suç

Imdb:8,7 / 10

Almanya'nın Winden kasabasında birbirini aldatmayan yok desek yeridir.Sanki babadan oğula geçmiş misali  bu süreç nesiller boyu devam etmiş.Birileri akraba çıkarsa şaşırmayın.😛 Kaybolan çocuklarla birlikte aslında herkesin farkında ama görmezden geldiği sırlarda yavaş yavaş açığa çıkmaya başlıyor.
Zaman yolcuğu yaparken bi ara kim kimdi falan karışıyor kafalar,neyse ki sonunda ailelerin soy ağacını öğreniyoruz zor bela😅 

İsmi gibi karanlık dizimiz.Sürekli yağmur yağıyor.Dizinin havası tam benlikti.Aslında yaşayan halkın çoğu sıkılmış olduğu yerden,baş belası gördükleri yerden kaçmak istiyorlar.Belki kasaba dışına çıkamıyorlar ama bazıları  zamanda atlamayı başarıyor.Gizemini korumayı başarıyor her bölüm.Arada kafalar karışıyor.Mantıksız gelen durumlar olabiliyor. 10 bölümden oluşan 1. sezonu severek izledim.2. sezonda ya işleri batıracaklar ,ya da  izletmeyi başaracaklar.Sürekli git gel aynı döngü  izleyiciyi sıkabilir bi yerden sonra.
Strange Things 'in 1. bölümünü izledim sadece  devam etme isteği oluşmadığı için bu diziyi onla kıyaslamıcam. Ama ikisini de izleyenler farklı olduklarını düşünüyorlar.

İlk bölüm İngilizce dublaj izledim.Ve bu nasıl dublaj böyle nerede bunun orijinali diyerekten hemen orijinal dil versiyonunu izledim tabi kii😁.Önceden çok sevmediğim dil bu ara kulağıma hoş geliyor.Dil konusunda benim için sıkıntı olmadı.✌  

 Dizi severlere tavsiyemdir.✌


26 Ocak 2018

#Mim -Sinema ve Ben


Öneri Makinesi'nin  yapmış olduğu bu Mim çok hoşuma gidince benim de yapasım geldi.(Zorla kendimi mimlettim.😅)


1.Sinemada izlediğin ilk film?

Ben Sinema salonu ile çoook geç tanıştım.Şimdi ki bebeler gibi anamızın karnından çıktığımız gibi Avm'lere koşmuyorduk.Gidecek bir Avm yoktu çünkü😅 Sinemaya gidemesekte ,kiralık filmler vardı.Kızlarla  toplandık mı alırdık izlerdik ne güzel ,eyy gidi günleer😊 
Hoş ilkokuldayken de gittiğimizi hatırlıyorum sınıfça ama tam emin değilim Film miydi başka bir şey miydi? 

İlk izlediğim filmi ben unutmuşum tabi aradan geçmiş çok zaman , öyle çok yankı uyandıran bir film olmadığı için belki de ,maksat kızlarla sinemaya gitmekti.Hem benim için ilk tecrübe falan ,amaç zaten salon görmek😝

Neyseki araştırmalarım sonucu buldum filmi.2004 yapımı film bizde 2008 yılında vizyona girmiş bu arada 😱

Dram , Gerilim , Gizem , Romantik türünde başrollerinde Josh Hartnett, Diane Kruger, Rose Byrne oynadığı "Hep Seni Aradım"Wicker Park" adlı filmdi.✌



2.Film en güzel .........'de/a izlenir.
Arada sinemaya gitsem de genelde evde olduğum için ,en rahat ettiğim mekan olarak ev diyebilirim.Bilgisayar,televizyon ,projeksiyon fark etmez.Tabi bazen şu filmi sinemada izlemek vardı ahh diye içimden geçirdiğim oluyor.


3.Film izlerken olmazsa olmazın var mı?Varsa neler?
Evde izliyorsam rahatsız edilmemek 😛 Ehh bazen mümkün olmasa da odamda sessiz bir şekilde izlemek güzel. Sessizlik .

4.Tek başına mı Kalabalık mı?
Bir zamanlar film kiralama döneminde kafa dengim olan arkadaşlarla izlemek çok zevkli olsa da zamanla evli evine köylü köyüne gidince evde tek başıma izlemeye çok alıştım.Ama Sinemaya yoldaşsız olmaz tabi ki,birde film sonrası analizler falan süper oluyor.Genelde tek olsam da duruma göre değişir.


5.Mısır mı Cips mi?
İzlerken evde  mideye inmeye müsait ne varsa😂 Cips sevsem de zararlı ya hani ondan pek almamaya çalışırım.😛Son zamanlarda mısır 🔝 Hiç biri yoksa abur cubur ne varsa ...karnım açsa yemekte yerim sıkıntı yok ama bir şey yiyeyim yani izlerken ağzım boş durmayacak😅  

6.İki boyutlu mu 3 boyutlu mu?
Ben henüz iki boyutludayım.😅


7.Avm Sineması mı Sokak Sineması mı?
Son zamanlarda genelde Avm tercih ediyoruz. 


8.Filmden önce fragmanı izlemek mı, yorumlarını okumak mı?
Eğer sinemada izleyeceksem ilk fragman ile tanışıyorum genelde,arada yorum da okuyorum yalan yok.Ama evde bazen rastgele,bazen yorum yönlendirmesi ile izliyorum.

Film izlemeyi seven herkes Mimlendi😉



24 Ocak 2018

Wonderful Nightmare -Miss Wife

Jdramovie

2015 -G.Kore

Imdb:7,0 / 10
Fantastik-Komedi-Dram
Uhm Jung-Hwa ,Song Seung-Heon ,Seo Shin-Ae ,Jung Ji-Hoon ,Kim Sang-Ho

Ruhlar aleminden yapılan bir hata sonucu "bekar "avukat Yeon-Woo vakti zamanından önce ölür.Başka biri de yanlışlıkla 1 ay önceden  ruhlar alemine göç etmiş ve cennete gitmiştir.Avukatımız normal hayatına dönmek için önce bu kişinin hayatını yani 1 ay boyunca evli ve 2 çocuk annesi bir ev hanımı olmak zorundadır.


Kabus gibi görünen bu rüya Yeon-Woo'nun yaptığı hatalarından ders çıkarması için vesile olacak ve hayata bakışını değiştirecektir.
İnsanı gülümseten ,sonlara doğru duygulandıran güzel bir film.İçi boş komedi filmi değil,ben içeriğini çok beğendim değindiği konulara hiç yabancılık çekmiyoruz.

Beklediğimden güzel çıktı.Bay kirpiği izlemek zaten evlere şenlik😍 



😏😏???
jdramovie


😝😝
jdramovie



08 Ocak 2018

Saç Dökülmesine Son!


Saç dökülmesini en aza indiren şampuan! 


FARMASİ 

Dr. C.Tuna

Ayni Sefa Yağı Şampuanı(225.ml)

Parapen Free
Dye Free
Natural Active


En son Hindistan Cevizli Gratis'den almış olduğum ,doğal içerikli olduğunu söyleyen şampuandan uzun süreli kullanımdan sonra istediğimi bulamadım.Bu şampuanı da indirime denk geldiği zaman denemek maksatlı almıştım.Genellikle Dr. C.Tuna tarafı (daha)doğal içerikli ürünler olduğunu düşündüğüm için o tarafı tercih ediyorum.
Neyse aldım ve uzun süredir kullanıyorum ,artık bitmek üzere diyim.Boyutu küçük ama gene bereketli,ya da sizin yıkama sürenize göre değişir.

2. ve 3. yıkamalarda gözle görülür şekilde yıkarken ,tararken   azalma olduğunu hissetmeye başladım.Çabuk yağlanan saçlar daha çok dökülür mesela,(herkes de aynı mı bilmiyorum) yağlanmayı geciktirme gibi bi olayı yok ama dökülmeyi azaltmayı kesinlikle gerçekleştiriyor.Şampuanın böyle bir vaadi olmadığı halde.

Ben çok memnun kaldım.Tekrardan almayı düşünüyorum.Ama tabi ki ara verdikten sonra,sürekli aynı şampuanı kullanmak etkisini azaltabiliyor.
Herkes de aynı etkiyi gösterir mi bilmiyorum ama kullandığım diğer şampuanlara nazaran(otacı,tresan,Bio Z(zavoli) dökülme olarak bunun etkisini çok fazlasıyla hissettim.

Ben memnun kaldım ve size de fikir olsun diye yazdım.Eğer birgün  kullanırsanız sizde memnun kalırsınız umarım. 😘



*Reklam değildir.Kullanmış olduğum ürün deneyimimdir.
Fotoğraf kalitesi için de üzgünüm :( 

05 Ocak 2018

Mail İle Gelen Sürpriz 🎁

jdramovie

Gene bir çelikiş ve gene ben kazandım hahahiii 😁😁 (şaka bi yana darısı başınıza 😘

BayanKirpik(KübraGülen) bloğunda yılbaşı çekilişi düzenlemişti.Hediye olarak  arkadaşı ile beraber yazdıkları Eflin adlı kitabı  2 talihli kazanana hediye ediyorlardı.Bende hediye kitap olunca  hemen katıldım çekilişe.

Ben unutmuşum çekilişi tabi🙈 ,aradan vakit geçince birde bu ara biraz yoğun olduğum için kafam bi dünya,sonra bana bir mail geldi.Hem çekilişi unutmuşluğun verdiği hem kazanan olduğumu öğrenmenin şaşkınlığı ile bir kaç kere okudum maili 😄 vee  2. kazanan ben olmuşum 💃💃 

Aslında kitabı okuyunca paylaşma niyetindeydim o yüzden hemen paylaşmadım.Ama bu ara yoğun olunca elime almaya fırsatım olmadı:( O yüzden teşekkür yazısı yazmak istedim.

Tekrardan Çok Teşekkürler bu güzel hediye için,keyifle okuyacağım.😘✌

03 Ocak 2018

Koe No Katachi-Sesin Şekli

jdramovie
2016 -Japonya

Imdb : 8,2 / 10

Shoya İshida'nın sınıfına yeni bir öğrenci transfer olur.Nishimiya Shoko dilsiz bir kızdır.Özellikle İshida tarafından zorbalığa maruz kalsa da diğer arkadaşları da çok da masum değildir.Daha  fazla dayanamayan Nishimiya annesine şikayette bulunur ve okulu bırakır.Sınıf tarafından da tek sorumlu İshida gösterilir.
Arkadaşları tarafından dışlanır ve zorbalığa uğramaya başlayan İshida büyüdükçe geçmişte yaptığı hatanın farkına varır.Artık lise öğrencidir.Üsteliiik   işaret dilini de öğrenmiş kereta😏.
Yaptıklarından dolayı büyük bir pişmanlık içinde olan İshida ,Nishimiya ile görüşmek ve gönlünü almak ister.



Süresi biraz uzun gelse de ,içimize dokunmayı başaran,harika konusu ile izleyiciyi tatmin eden bir anime.Bu Animeyi de çok beğendim sayın okuyucu 😊 👍  

Vakti zamanın da arkadaş ile işaret dili kursuna gitmek istemiştik ama nasip olmadı.Bu Anime den sonra  tekrar düşünmeye başladım.Eğer karşıma öyle bir imkan çıkarsa tekrar değerlendirmek isterim.✌