30 Kasım 2017

Kaldırımdan Yürü!



Alanya(gezimden )



Kaldırım:
taşlarla yapılan yol döşemesi.
sokak ve caddelerin iki yanında, yayaların yürümesi için yapılan, hafif yüksekçe yol, yaya kaldırımı.


Bugün kursa giderken şahit olduğum bir olay;ya da başıma gelen diyelim 😅
Gittiğim yer  müstakil evlerin olduğu ve kursumuzun karşısında lise olan bir sokak.Genellikle kaldırımlarda okula ya da kursa gelenlerin arabalarının olduğu,cadde kıvamında olmadığı için bazen kaldırımlarda yer olmadığı için sokaktan yürüyoruz.

Bugün gene giderken arkadan arabanın geldiğini fark edince kaldırıma doğru çıktım.Ki az sonra inmek zorunda kalacam çünkü sokağın başından itibaren kaldırımda yürümek imkansız,arabalardan sebep ,illa yola inmek zorunda kalınıyor.
Neyse ben kaldırıma doğru çıktım,önümde ki bayan çıkmadı kenara çekildi az sonra(saniye demek daha doğru) okulun önüne park edecek olan  şoför(adam) 
-Kaldırım yapmışlar yürüyün diye,kelimesi kelimesini hatırlamasam da bu tarz söylemde bulundu.Peki sonra ne oldu az sonra(saniye sonra) okulun önünde ki kaldırıma diğerleri gibi arabasını park etti.

!!!?????

29 Kasım 2017

Black "Ölüm Meleği"


Black-G.Kore 

Song Seung-Heon
Go Ara


Black;Ölüm meleği tarafından ele geçirilmiş bir beden ..
Ha Ram; ölümün gölgesini görebilen genç bir kız ..

Acaba Goblin çakması mı soru işaretleri ile başladığımız ama alakası olmadığını ,kafamızı allak bullak bazen balataları yaksak da izlemekten büyük keyif aldığımız bir dizi oldu Black 


My Prencess dizisinden sonra doğru düzgün izlememiştim Bay Kirpiği,bu dizi çok iyi geldi.

Kahramanımız polis olunca çok fazla gizem öğesine maruz kalıyoruz.Bir sürü olay örgüsü olunca belki tek bir şeye bağlanacak ama ilk başlarda dizinin akışına ayak uydurmakta kafa patlatmakta zorlandım.Bence olay geçişleri daha yalın olabilirdi.Birde isimleri akılda tutmak zaten zor,bir sürü vaka,bir sürü isim beyin yandı 😨Neyse o kadar kusur olur diyoruz.İlk bölümler daha çok eğlenceli sahnelerin olduğu daha sonra  ciddi finale doğru da salya sümük olacağı kesin 😅
*Düzeltme :16. bölümü izliyorum.Komedi sahnelerini görmek mümkün hala 😂



Özellikle dedektif ahjuşşilere bayıldık.Sevmediğim yan karakter olmadı.Henüz final yapmadı dizi sanırım bölüm sayısı uzatılmış diye duydum.En son 14. bölüm çevirisi paylaşıldı.

Kıza gelecek olursak ne sevdim ne sevmedim.Çok da yakıştırmadım işin açıkçası,bazen dizilerdeki kadın oyuncuları "karakterleri"  birbirine benzetmeye başlıyorum daha kendine özgü tip, oyunculuk görürsem hoşuma gider.Eski dizilerde kadın oyuncuları severdim günümüzde nedense bir türlü ısınamıyorum.Ahh nerde o eskiler ...😅


Dizi finallemeden başlamıcaktım güya,ama dayanamayıp bi başladım kaptırdım gitti.😇 Black'in  cazibesi aldı götürdü bizi😁

Finali de güzel bağlayın başka bir şey istemiyoruz.😁

Diziyi mi Song Seung-Heon 'mu tavsiye etsem bilemedim şimdi 😂😂

-Aşk var mı ? derseniz
Ölüm meleğinin bir insana aşık olması mı? (olacak iş değil😜




20 Kasım 2017

İlk Uçak Yolculuğum ✈️✈️


Başlıktan anladığınız üzere ilk defa uçucam !  🙈  Tecrübeli olanlardan ilk acemiler için tüyolar alabilirim.
Tecrübesizliğin ,acemiliğin vermiş olduğu tedirginliğe korkmak demeyelim de 😛 heyecan olsun adı.😅 

Nere gitçem diye merak edenlere gelsin😁
İlk önce 1,30 saatlik Sabiha Gökçen yolculuğu,daha sonra istikamet Alanya ✌

Size güzel güzel fotoğraflar çekmek isterim amma henüz bozulan telefonumun yerine idareten tel kullanıyorum.Yanımdakilerin teline el koyabildiğim sürece 😁çekip,burada sizlerle paylaşmak isterim.

Yolculuk bu akşam aslında daha erken uçuş akşam ,haftaya pazartesi de dönüş.

Tekrar görüşmek üzere inş. Şimdilik Hoşça kalın🙋



16 Kasım 2017

Ruhların Kaçışı -Spirited Away


 2001 -Japonya


Anime ustası Hayao Miyazaki'den  bol ödüllü Anime 'yi sonunda izlemiş bulunmaktayım.🎊🎊Uzun süredir listemde izlenmeyi bekliyordu.Sibelynka bahsedince ,bende fazla ertelemeden izleyeyim dedim.

"Chihiro ve ailesi yeni evlerine doğru yol alırken yanlış yöne saparlar.Eski eğlence parkı olduğunu düşündükleri bir yere geldiklerini zanneden ebeveynler etrafta dolaşmaya başlar.Chihiro ise o yerden pek haz etmez geri dönmek istemektedir.Karnı acıkan ebeveynler nefis kokuların geldiği yöne doğru giderek yemekleri  iştahlı bir şekilde mideye indirirken Chihiro  ailesinin yanından ayrılıp etrafa bakmaya gidip tekrar geri döndüğünde anne ve babasını bıraktığı şekilde bulamaz.Gece çöker ve kendini ruhlar aleminde bulur."


Anne ve Babasının o hali beni etkileyen ilk sahnelerden biri oldu.Filmi durdurup saatlerse o sahne hakkında konuşasım geldi.

Japonya kültüründe çok tanrılı bir inanç vardır.Animeyi izlemeden önce okuduğum bir yazı vardı öyle izleyince daha iyi anladım.İzlemek veya anlamak için onların inandığı şekilde bir inanca sahip olmamıza gerek yok.Filmin verdiği mesajlar gayet açık...(Ya da ben böyle anlamak,yorumlamak istedim😁)

"İnsanoğlunun tek amacı yok etmek."

Bu kaplıca da yaşayan,ziyaret eden  tanrılar(ruhlar) , ya artık dünyada yer kalmamıştır onlara ya da böyle içine etmişiz ki temizlenmeye gelmişlerdir.
Doğada var olan canlı cansız tüm varlıkların tanrı olduğunu kabul etmek zorunda değiliz hepsinin bir ruhu olduğunu Hayatı temsil ettiğini bilsek yeterli...    



Ahh Haku ,ikiniz hakkında ne hayaller kurduk.😅 Ama olsun biz her halinle severiz seni😘

Hem ağlarız hem yeriz 😅


Yaa bunlar çok tatlıydııı 😍😂😂 
pinterest alıntıdır.

Ben çok severek izledim.Tavsiyede ederim henüz izlemeyenlere.✌✌ 




15 Kasım 2017

Ayla | Sinema Günleri🎥 |


Türkiye-G.Kore 

2017 

Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ,Ali Atay, Kim Seol, Murat Yıldırım


"Süleyman Astsubay ,savaş meydanında ölülerin arasında tek başına kalmış küçük bir kız çocuğu bulur.Kızı sahiplenir onunla ilgilenir.Adını da Ayla koyar.O günden itibaren Türk askerlerinin  neşe kaynağı da olmuştur....."

Kız tam yemelik bu arada😍

Süleyman Astsubayın ve Ayla'nın yaşanmış gerçek hayat öyküsü 27 Ekim beyaz perde de birçok izleyici ile buluştu.Kahramanlarının hala hayatta olması filmi daha çekici kılıyor.
Zaten yaşanmış bir öykü olması başlı başlına izlemek için bir sebep.Bu Baba-Kızın buluşmasına vesile olanları ,daha sonra bunu tüm dünyanın tanık olmasına , beyaz perdeye aktarılmasını olanak sağlayanları tebrik etmek lazım.

Film savaş filmi değil ,sinemada olunca hararetli sahneleri daha çok izlemek istese de insan,burada ana konu insanlığın örnek alması gereken davranış biçimidir.

Ben tam manasıyla belgeseli izlemesem de anlatılmıştı bana,konuya yabancı biri olarak gitmedim.Beklediğimden az ağladım.😅  Hatta bazı sahneleri dram konusunda yetersiz buldum diyebilirim.^^

Bu arada duymayan kalmadı ama ben gene de söyleyeyim.Yabancı film dalında Oscar aday adayı olmuş.

Birde senarist mevzusu var,olayın aslını astarını tabi ki bilemiyoruz ama kimsenin hakkını yememek lazım.

Bir de sayın seyirciye sitemim var.Filme girmeden önce sosyal medyadan bas bas bağırıyorlardı.Yazılar akarken kalkmayın hemen diye ,hepinizin elinde akıllı telefon düşmezken bi haber kaldınız herhal bu durumdam apar topar kalktınız.Allahtan son sahneyi(gerçeğini) izledik sağ olun.Yaşanmış bir olayın hiç mi merak etmezsiniz kanıtlarını ya da bi ben mi meraklıyım.Tamam belki nette bulursun da hazır gösteriyorlar sonunda,sıcağı sıcağına filmi izlemişiz.Bakalım işte şu fotoğraflara,kadının mektubunu falan zor okudum.(altyazılı)Herkes birden hurra,resimleri falan kuzenle boşluk bulduğumuz yerden bakmaya çalışıyoruz.Öyle yani ...😏

Bu arada salon full doluydu.En ön koltuğa kadar hiç boş yer yoktu. 

10 Kasım 2017

Kütüphane Günlüğüm -2




Kütüphaneden aldığım 3. kitap

Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız  
"Yazarken yoruldum be😅"
Romain Puertolas  - ⭐⭐⭐⭐

Kütüphaneden kitap okuma macerama kaldığımız yerden devam ediyoruz.Tebligat Noktagil ile  uçmaya hazır mıyız? 


"Yürek biraz da büyük bir zarf gibidir."
Tebligat Noktagil
Ne diyorsun;dünyayı değiştirmek mümkündü sanki.
Hem de kimsenin böyle bir niyeti yokken...







Sarah Jio -Böğürtlen Kışı 
⭐⭐⭐⭐
👉birtutamyaprak
Sarah ablamız gene ciğerimizi parça parça etti.😢Çok duyduğum kitabı kütüphanede görünce hemen aldım.Bu yazarın okuduğum ikinci kitabı,ilk kitabı kadar buda beni aldı götürdü.

 Black adlı diziyi izliyorum oradan bir replik  ;

Eşini kaybedene dul denir.
Anne Babasını kaybedene öksüz denir.
Ama bilir misin ki çocuğunu kaybeden ana babaya ne denir?
Tabiri yok.

05 Kasım 2017

TRT 1'in Aslan Ailesi




Tv de Kore uyarlamaları görmeye alıştık ama bu sefer ben sevdim  bu diziyi✌  Kore televizyonunda 2011 -2012 yıllarında yayınlanan Oyakgyo Brothers adlı 58 bölümlük dizi.
Trt 1 de Aslan Ailem  adıyla izleyici ile buluştu.

Orjinal diziyi izlemedim o yüzden kıyaslama gibi bir şey yapmıcam.

Ailecek izlenebilir,eğlencesi bol hoşuma giden bir dizi oldu.Zaten kadroda sevdiğim oyuncular var. Bütün kardeşler bütün aile diyelim kendine has,hepsi çok iyi performans sergiliyor.

30lu yaşlarının başında evde kalmış,temizlik hastası Gayret..
Evin iki numaralı oğlu aklı başında ,komiser  Murat...
Üç numara deli dolu muhabir Umut ..
ve en küçük yan gel yat Mutlu...



ve babasının şımarık bir zamanlar zengin olan kızımız şimdilerde çiftliğinin derdinde olan Burcu...


Kendilerine ait olmasa da 30 yıldır çiftlikte yaşayan aile her karışında ,toprağında emekleri vardır.Yolsuzluktan sebep dış ülkeye kaçan Tayfun Bey'in olan çiftlik ,evin babası hayrına verdiğini söylese de henüz özellikle komiser oğlu biz izleyiciyi tatmin etmemiştir.

Evin annesi çiftliğin yeni sahibi Burcu'ya papuç bırakmaya niyeti yoktur ve eğlenceli maceralar dizisi ve tabi ki olmazsa olmazımız aşklar ile tatlı bir aile komedisi hem de romantik keyifli seyir zevki sunan bir dizi yolunda ilerliyor.

Ailecek izliyoruz biz😊

01 Kasım 2017

Yediğimiz Kazıklar!



Yediğimiz kazıkları anlatmaya sayfalar yetmez de ben bugün başıma gelen ,aslında indirim adı altından hepimizin aşina olduğu bir türden bahsedicem.

Dök içini rahatla mode on!

Çin de üretildiğini saklamayan ve bizde bunun çok aşikar farkında olsakta gene de ürünlerine gözümüz kaymadan duramıyor.
Hangisinden bahsediyorsun dersen çok fazla uzatmadan söyleyeyim ; English Home

Önünden geçtim mi içeri girip şöyle bi bakarım,bugün de girdim.Aslında aklımda ürün alma niyeti yoktu,işte para çıkacak ya(sol avucumda kaşınmadı ama 😅 ) 3 lü kupalar gözüme ilişti.Bizde akşamları ailecek(3 kişi) genellikle çerezin,kekin,böreğin artık o akşam ne varsa yanında latte içeriz.☕☕☕


Kupaların desenleri de hoşuma gidince alasım geldi.
Mavili olan dedim babamın olur ,işte diğeri annemin bu benim falan bakarken sahiplenme şeysine girdim ben,neyse velhasıl aldım.
Sonra evde yapıştırdıkları kırmızı etiketi kaldırıp alttaki diğer etikette ne fiyatı yazdığını merak eden dürtülerime yenik düştüm.
Etiketi kaldırmaz olaydım.Her indirimde yediğimiz onca kazıktan birini yemiştim.Şimdi o kupayla bırakın latte yi soğuk su içmem lazım dime😬

İndirim dedikleri bindirim miş aslında öğrenmiş oldum(k) Tekrar ,tekrar ve yeniden....