31 Ekim 2017

Nightcrawler | Gece Vurgunu



Imdp 7,9 -Amerika -2014

Dün akşam ne izlesem diye dolanırken kendimi Jake Gyllenhaal filmi izlerken buldum. 
2014 yapımı suç gerilim aksiyon filmi olan Nightcravler kendi alanında ödülleri toplamış bir film.
Yeni bir film olmadığı için çoğu kişi tarafından izlenmiştir.Benim gibi henüz izlemeyenler de olmuş olabilir o yüzden kısasa konusuna gelirsek; 


-"Sadece işimi yapıyorum."

Hırsızlık yaparak çaldığı şeyleri satan bir suçlunun(Lou Bloom) kendine düzenli bir iş araması ve karşısına çıkan gece haberleri(kovalayıcısı) kameramanları ilgisini çeker ve eline aldığı kamerası ile gece sokaklarda özellikle kanlı dikkat çekici olayların peşine düşmeye başlar.

Kendimizi suç dünyasında son dakika haberleri yetiştirirken buluyoruz birden her şey yolunda gitse gibi görünse de alanında rekabeti olan bu mesleğin işin içine kötü hırslar (biraz sorunlu kişilik bozukluğu girince )ortaya -ben sadece işimi yapıyorumun kamera arkasını görmeye başlıyoruz. 

İlgi çekici karakter ve tabi ki oyunculuk.Karakter için mi zayıflamış o şekle girmiş bilmiyorum ama cuk oturmuş.Oyunculuğa hayran kalırken yazılan  karaktere de hayran kalmamak mümkün değil.

Birde şu düzen(titiz,obsessive) hastası gibi görünen her tip arıza olmak zorunda mı canım?😅
İlk sahnede ki polisten(güvenlik görevlisi) geriye kalan sadece saat mi bu arada?   

İzlemeyenlere tavsiye edilir.✌ 😊


23 Ekim 2017

Kütüphane Günlüğüm -1






Yeni bir köşe ile geldim.🙋


Kütüphaneye (tekrardan)üye oldum.Okuduğum kitapları sizin için de öneri olsun diye yorumlamadan belki bir kaç cümle ile puanlama yaparak sizlerle paylaşmak istedim.Kütüphaneye  aklımda fikir olmadan gittim her seferinde ,toplam 3 kere gittim.
Bloggerlar sayesinde aşina olduğum ,yorumlarına denk geldiğim kitaplar çıktı karşıma ve onları aldım.Kitap bloğum olsa da oraya yazmak bazen uzun iş oluyor burada da  başlık açmak istedim.Belki fikir olur size diye 😊

Bu arada yalnızamaözgür'ün düzenlediği çok güzel bir çekiliş var haberiniz olsun.✌ 




İlk aldığım kitap;

1- Christy Brown| Sol Ayağım  ⭐⭐⭐⭐⭐
Beyin felci geçiren İrlandalı yazar, ressam ve şair Christy Brown'un 1954'te kaleme aldığı otobiyografisidir. 

Biz kendimize engeller koyarken o sol ayağı ile özgürlüğün tadını çıkarıyordu.

Bazı kitaplar vardır muhakkak okunması gerekir,bu da onlardan biri.Bir de asla vazgeçmeyen fedakar anne var.


2-Kristin Hannah | Kız Kardeşler Arasında ⭐⭐⭐⭐

👭❤
İki kız kardeşin sıcacık samimi öyküsü okurken sizi alıp götürüyor.


Bugün 3. Kitabımı da aldım.O da gene Kız Kardeşler Arasında bloğu sağolsun onlarda görmüştüm.Elime Sarah Jio almıştım tam gidiyorum görevliye bu kitabı görünce ,dedim Sarahcım sen biraz bekle 😄

Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Küçük Kız (İsmini hatırlamadım tabi ki kapağı direk görsel hafızaya kaydetmiştim😂 ) Henüz daha okumaya başlamadım o da diğer günlüğe kalsın.😉



Şimdilik Hoşça kalın,bol bol kitap okumalı günleriniz olsun.😘






20 Ekim 2017

Kimi No Na Wa | Your Name -İzlemeyen Kaldı Mı?



2016 | Japonya 

Imdb 8,5 / 10 

Yönetmen ve yazar : Makoto Shinkai


Kuyruklu yıldız bir ay içinde Dünya'nın yakınından geçecek...

Kırsal kesimde yaşayan lise öğrencisi Mitsuha ,bulunduğu yerde pek de rahat değildir.Kısıtlı imkanlardan  eski geleneklerden sıkılmıştır üstelik cafe bile yoktur 😛ve  kızımız bir an önce mezun olup Tokyo'da yaşamak istemektedir.

Tokyo'da yaşayan lise öğrencisi Taki Tachibana..

Ve garip rüyalar ...

Mitsuha kendini Tokyo'da yaşayan erkek lise öğrencisi olarak görür.

Taki ise kırsal kesimde yaşayan kız lise öğrencisi olarak ve bu rüyalar fazla gerçekçidir.

Daha sonra rüya görmediklerini ,bedenlerinin değiştiğini anlayan ikili birbirlerine not bırakarak gerçek hayatlarına daha fazla karışıklığa sebep olmamaya çalışırlar.



Sen ne tatlı bir Animesin öyle  

J-drama izlesem de sıkı bir anime izleyicisi değilim.Bu filmin de çok metnini duydum ,Japonya'da gösterime girdiği çok izlendiği haber sitelerinde karşıma çıkıyordu.O zamanlar ilgimi çekse de iyi bir anime izleyicisi olmayınca hafızama not etmekle kaldım. Türkiye'de bile belirli yerlerde gösterime girdiği öğrenince ve her izleyenin yorumları şahane olunca bende artık izleme vaktinin geldiğini anladım.


Film beden değişimini eğlenceli bir şekilde fazla uzatmadan izleyiciye sunuyor.Sıkılmadan o bölümleri izlerken sonra birden filmin seyri değişiyor. 

Ya ben çok duygusalım ya da ruhsal açıdan kötü bi zamanda mıydım bilmiyorum ben bu Anime de gözyaşlarımı tutamadım.😢Duygusal içe dokunan tarafı var ama siz de ağlayacaksınız diye bir şey yok.😅Bana belli olmuyor bazı kitap ve filmler benim göz pınarlarımın  ayarını   bozuyor. 😭

Anime Hollywooda'a uyarlanacakmış.Daha çok beden değişimine ve daha sonra ki olaya ...spoiler olabilir ... odaklanırlar.Ama bu anime de ki şehir ve kırsal kesimin farklılığını gelenek göreneği o ruhu yansıtmaları imkansız.Kendince yer edinir muhakkak ama bunun yerini tutamaz bence...

Henüz izlemeyen varsa izlesin derim.✌ 


Gifler biraz spoiler olabilir😁😁





😢😢😢😢







17 Ekim 2017

Code Blue | Sezon 3


Code Blue | Kodo Buru Dokuta Heri Kinkyu Kyumei 

Japonya 
3. Sezon | 2017 
Bölüm:10 

Tomohisa Yamashita 
Yui Aragaki
Erika Toda
Manami Higa
Yosuke Asari

🚁🚁🚁
Bloğumu takip edenler bilir,daha önce Code Blue dizisinin 3. sezonun başlayacağını haberdar etmiştim.Başladı ve bitti bile,Tr. altyazı olarakta paylaşılmaya başlandı.Henüz çevirisi tamamlanmasa da  ben izlemeye başladım.

Eğer tıbbi içerikli konuları seviyorsanız bu dizi tam size göre.Genellikle terimlere fransız kalsakta(çevirmen arkadaş açıklamasını ayrıca paylaşsa da ,pek aklımızda kalmıyor.Ama olsun dizinin ciddiyetini,gerilimi ,helikoptere binme isteği oluşturan heyecanı yaşamayı seviyoruz.Yeri geldi mi tebessüm ettiren karakterleri ile izlemesi zevkli bir hal alıyor.  

Temmuz ayında yayınlanmaya başlayan dizi,hayranları tarafında aynı ilgi ile tekrar izlenmeye başlandı.21st Nikkan Sports Drama ödüllerinde 4 ödülün sahibi oldu.

Diğer sezonları da severek izleyen biri olarak,bu sezon benim bile şüphelerim vardı ama izlerken gene aynı heyecanla izledim.Özlemişim o ortamı karakterleri😇 Her bölüm hayatın içinden hikayelerin,konuların ele alındığı ,doktorların gözünden,onların hayatından da kesitlerin olduğu güzel bir medical drama.Bu sezon yan karakterler de işi pişirenler var ama Aizawa senseimiz den  de bir hareketlilik bekliyoruz.😎

Meslek aşkı bu olsa gerek,gözü kulağı hiç bir şey görmüyor,duymuyor😂Aizawa Sensei'nin

K-dramalar gibi burada gerçek üstü bi romantizm hayallerine kaptırmıyorlar sizi😁
  Yeni intörnlerimiz var.Artık bizimkiler emir verir olmuş.😎 

Ben severek izliyorum.Eğer sizde tıbbi içerikli dizileri seviyorsanız.
Bu maceraya ilk sezondan başlamanızı tavsiye ederim.😉 




Code Blue (Fuji TV / 2008)
Code Blue SP (Fuji TV / 2009)
Code Blue Season 2 (Fuji TV / 2010)
Code Blue Season 3 (Fuji TV / 2017)
Code Blue (2018)| Film


İlk sezonu izleyen bir arkadaş zamanında ekşi sözlüğe bir şeyler yazmış.,

16 Ekim 2017

Alışveriş Zamanı 👛 | Farmasi 🔍






Dr.C.Tuna 
Tea Tree Face Cream | Çay Ağacı Yüz Kremi


Sorunlu ve yağlı ciltler için önerilen kremi,tanıdığım biri tarafından kullanılıp methedildiğini görünce bende denemek istedim.
Kullandığım süre boyunca cildimin daha sakin kaldığını gördüm.Çıkmak üzere olan sivilceleri mi sakinleştirip daha çok büyümesini engellediğini ,lekeleri de bir ton açıyor gibi geldi.Bu uzun süreli kullanımlarda daha iyi anlaşılır.Belirli günlerde çıkan sivilcelere çok etkili değil tabiki sonuçta ilaç değil,ama cildi sakinleştiren bir yapısı var.La Roch Posay de kullandım.Bu krem daha etkili geldi bana,temizleme ve tonik ürünlerini ve yağını da denemeyi düşünüyorum.   




Farmasi Stay Fresh Active

Alüminyum içermediğini görünce denemek istedim. Paraben de içermiyor.Pudralı olmadığı için bence terlemeyi engellemiyor ama tek kokusuna etkili ,kokusu gün boyu kalıcı.Temiz bir cilde uygulamakta önemli!
Temiz içerikli alternatif olarak alınabilinir.Kokusu da güzel,diğerlerinin de kokusunu merak ediyorum bu bitince onları denemek istiyorum.





Farmasi Kirpik Kıvırıcı

Farmasiden ne alınmaz derseniz kirpik kıvırıcı derim.Bence ürettikleri arasında en kötü ürün arasına 1 numaradan giriş yapabilir.(Gratis)Dırty Works markalı kirpik kıvırıcım kırılınca (onu da yeni aldım sayılır ilk defa böyle bir şey başıma geldi.Uzun yıllar daha ucuzlarını kullanmış insanım)
Katalog önüme gelince ihtiyacım varken bende alayım dedim.Ama büyük bir kazık yedim maalesef,dünya para değil belki ama insan üzülüyor.Kırık olan kirpik kıvırıcım kıvırmaya devam ederken bu kıvırma tenezzülünü göstermiyor üstelik kullanılan malzeme göz kapağını acıtıyor.Bunu insanlar gözüne kullanacak azıcık daha özenmek nedense işlerine gelmemiş.Ya da siz bildiğiniz işi yapın bu tarz şeylere hiiç bulaşmayın.!!

Bir kaç ürün daha aldım deneyimledikten sonra onları da yazacağım.🙋




11 Ekim 2017

Secret | Gerçek Aşk


 Secret Love 

2013 / G.Kore 

 Bölüm:16 

Ji Sung
Hwang Jung-Eum 
Bae Soo-Bin 
Lee Da-Hee


Bir vur kaç olayında sevdiği kadını kaybeden adam,sevdiği adam için hapse giren bir kadın...

Evlenme teklifi aldığı gecesi  nişanlısı ile birlikte kaza geçiren Kang Yoo-Jung ,yeni savcı olan nişanlısını korumak için suçu üstlenir.Fedakarlığın bedeli ise ihanet olacaktır.

Tahliye olduktan sonra da sevdiği kadını kaybeden Jo Min Hyuk onu rahat bırakmaz.İliklerine kadar nefret etse de zamanla ona bağlanmaya endişe duymaya başlar.Sakladığı sırrı öğrenmeye çalışır.

 An Do-Hoon ,arabayı kullanan savcı ise yükselirken insanlığını kaybetmeye başlamıştır bile...

Jo Min Hyuk tarafından karşılık göremeyen ona uzun süredir aşık olan bir kadın  Shin Se-Yeon ...


4 kişinin etrafında dönen dizimiz,Meryem dizisinin orijinal halidir.12 bölümü geride bırakmış durumdayım.Meryem'in yüzüne bile bakmıyorum😁  K-drama severlerin zaten bildiği izlediği bir dizi olup ben yeni izlemiş bulunuyorum.Bir kaç güne de final yaparım.Bakalım final hayal kırıklığı olmaz umarım.😊 

Bencelere gelirsek;Kadının yaptığı çok fazla bir fedakarlık.O kazadan sonra adamın bir insan hayatına mal olan o davranışı öğrendikten sonra gerçekleri açıklardım ben olsam.Belki de sonucu ölüm bile olmayacaktı  ama adamın yanlış tavrının sonucu ağır oldu.Daha sonra kadının çektiği  vicdan azabı yüzünden bence zengin uşağa fazla kul köle oldu gibi tamam o da peşini bırakmadı  ama ...ve adamın duygularının yavaş yavaş değiştiğine şahit olurken  kadının tutumunda ben henüz bir şey sezemedim neredeyse kiss olacaktı.Adamın o nefret-aşk geçişini güzel yansıtmışlar ama kadının ki  yetersiz geldi bana...12. bölümü izlicem kadın apar topar aşık olacak her hal anlamadım ben😏

Meryem'in hapishane sahneleri nasıldı bilmiyorum ama bunun çok iyiydi çocuk olayı falan...👍

Ben kaçar 12. bölümü izlemeye,sonra biraz Çember biraz Güldür Güldür lü  akşamlar bana 😄🙋 

03 Ekim 2017

Baby Driver -Tam Gaz Müzik



2017 - UK | US

Aksiyon,Suç,Müzik,Komedi

IMDb 7,9 / 10

Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James


Kötü adamların şoförlüğünü yapan Baby'nin görevi onlar parayı çalarken bankanın kapısında onları beklemek ve sonra tam gaz ilerlemek.Borcu bitince ayrılmayı düşünen Baby aşık olunca da bu işten bir an önce kurtulmak ister.Son işini yapıp kurtulduğunu düşünse de kötü adamlar onu kolay kolay bırakmaz.

Başından sonuna kadar müziği eksik olmayan film,elbet ki müzik severler için eğer yabancı şarkılara geçmişten günümüze çok sıkı takipçi iseniz  dinlemeyi de seviyorsanız ,dinlemekte izlemekte zevkli bir hal alır.Bense ilk başlarda biraz rahatsız oldum ama daha sonra müziğin ritmine filmle birlikte olan temposuna alıştım.

Oyuncular hakkında çok fazla derine inmeden ,müziğin ise son ses olduğu aşık bir gencin  ekşın dolu hafif komedili macerası...

Bu film herkese hitap etmez bence çoğu genç kızlar Baby face için izlemiştir.Şahsen ben yönetmen ve yazar koltuğunda oturan kişiyi tanıyan biri değilim.Sadece popüler olan filmi merakımdan açıp izledim. Benim açımdan kötü değildi ama film bittikten sonra etkisinde de kalmadım.Eğer çeviri doğruysa(birisi büyükbabası diye bahsetmişte)  Baby'nin üvey babası tekerlekli sandalye de olan adamı çok sevdim.😊Kıza ise pek ısınamadım.😏

Velhasıl bol müzikli,ekşın dolu bu film eğer size hitap ediyorsa izlemenizi tavsiye ederim✌