29 Eylül 2017

Missing -Kayıp Dadı-


IMDb :  6,4 / 10

G.Kore / 2016 

Ji-won Uhm, Hyo-jin Kong, Joon Go

Kocasından boşanmış çocuğu ile birlikte yaşayan kadın zamanının çoğunu işte geçirmek zorunda olduğu için bakıcıya ihtiyacı vardır.Çinli kadını işe alır.Her şey yolunda gitmektedir.Kadın sürekli işinde ,dadı da çocukla ilgilenmektedir.Ta ki dadı ile çocuk kaybolana kadar.
İlk başta başlarına bir şey geldiğini düşünen kadın daha sonra bunun bir kaçırma olayı olduğunu anlar.

İki anne figürü gördüm ben,ikisi de kendince çabalamaktadır hayatta kalmak için...Kimi ise yenik düşmüş bu hayata... 

Yapılan suç olsa da ben  taraf tutamadım.Film ilerlerken geçmişe yaptığımız yolcuklarla aslında tek suç değil bir sürü suçun işlendiğini gördüm.İşin içine psikolojik (yaşadığı) travma gibi olaylar girince suçluyu direk suçlayamıyorum.Neden bu hale gelmiş onun cevabını görünce yapılan yanlış olsa da  direk suçlu gözüyle bakamıyorum.Ben bir annenin değil iki annenin çırpınışı izledim.Daha fazla konuşursam spoilere girecek o yüzden susuyorum.🙊 (Afiş*Şu benleri görünce de ben bi tırsıyorum yaa😅)

  100 dk. olan film hemen bitiveriyor.Sıkılmadan kendini izlettiriyor.Filmin ilerleyişi güzel hem çok yormadan izleyiciyi çok merakta bırakmadan  gizemi yavaş yavaş açığa çıkaran bir film.İlk başta ne çabuk bazı şeyleri açığa çıktı dedim meğer süre çok da uzun olmadığı için normal seyrinde gidiyormuş.Sıkılmadan sürükleyici bir şekilde izlettiriyor.

İzlediğinize pişman olmayacağınız bir film o yüzden tavsiye ediyorum.✌ Anne olanların eminim filme bakış açıcı çok daha farklı olacaktır.Ya da filmden sonra daha dikkatli...

27 Eylül 2017

Kore Dizisi -Two Weeks- Olmuş -Babamın Günahları-



Daha düne kadar bütün bölümleri yüklüydü hard diskimde ama hafızası dolmaya başlayınca silmiştim.Final yaptığım bir dizi uyarlanıyormuş.Normalde uyarlanan dizileri ya yarım izlemişimdir.Ya da izlememişimdir.

2013 yılında yayınlanan 16 bölümlük Kore dizisidir.

Başrollerinde ;

Lee Joon-Gi ,
Kim So-Yeon ,Ryu Soo-Young, Park Ha-Sun ,Lee Chae-Mi  oynuyor.

Kısaca Konusu;
8 yıl önce hapse girmek zorunda kalan adam ve hamile bir kadın...
Şimdi günlerinin çoğunu anlamsız bir şekilde yaşamaya devam eden adam bir gün sevdiği kadından bir kızı olduğunu ve lösemi olduğunu öğrenir. 
Daha sonra  işlemediği cinayetin faili olarak tutuklanır.Kızını kurtarmak için 2 haftası vardır.


 İzleyeli çok oldu ,çoğu sahneyi unuttum bile ama sürükleyici duygusal Jun Ki'nin  her zaman ki gibi oyunculuğunu konuşturduğu bir yapım olduğunu biliyorum.İzlemeyen varsa önerebilirim.😉


Bizler boş durmuyoruz uyarlamaya son gaz devam ediyoruz.Bazen iyi bazen kötü olsa da çoğu kendi izleyicisine sahip olmayı ,ya da adından söz ettirmeyi başarıyor.Herhangi bir ülkenin yapımını ama ne izlerseniz izleyin, ilk önce orijinal halini izlemiş olanlar için kopyalar aslının yerini maalesef tutamıyor. İstisnalar da oluyor arada  tabi:)) 



 Star Tv 'de yayınlanacak olan dizi ilk önce Kefaret olan adı daha sonra Babamın Günahları olarak değiştirilmiş.İlk isim bana daha mantıklı gibi geldi.

Başrollerini ;
Kadir Doğulu ve Melisa Sözen 
 Mustafa Uğurlu, İsmail Demirci, Mehrnoush Esmaeilpour, Gökçen Bilge Çiftçi dizi de yer alıyor.

Oyuncu olarak iyi olabilirler ama bi Jun Ki olamaz bizim Kadir 😁😎  Bayan oyuncuyu ezelden beri pek ısınamamışımdır.Bence yakışmamışlar da,belki dizide izleyince gözüme daha farklı gelebilir.

Bakalım bu uyarlama dizi aslının yerini tabi ki biz Kdrama severler için tutmucak ama bizim seyirci  nasıl bir tepki verecek,hep beraber görücez.



26 Eylül 2017

Dene Bunu Eylül Kutusu 🎁



Mayıs ayında üye olduğum denebunu.com sitesinde bu ay profilimde ücretsiz deneme kutusunu görünce hemen aldım.Üye olmadan önce tereddütlüydüm ama kutu gelince bi rahatlıyor mutlu oluyor insan 😅

Bu ay benim kutumda olanlar ;



Mayonez mi Ketçap mı?

Ben uzun süredir ağzıma ketçap sürmeyenlerden yani Mayonezgillerdenim 😄

Deneme boy Hellmann's markalı mayonez ve %50 indirim kupanı pek hoşuma gitti.😁 


Tchibo Kahvesi 
Kahveyi pek arayan tiplerden değilim ama kışın  güzel gidiyor.☕

L'OREAL Paris
Elseve 
3 Mucizevi Kil 
Ağırlaştırmayan Bakım Şampuanı

4 tane deneme boyu gayet güzel.Şampuan denemek bizim işimiz zaten.😅 Denedim hemen,tam ihtiyacım varken çıka geldi,fena değil gibi sanki,bakalım beğenirsem alırım.

K2r
Colour Cartcher Renk Koruyucu mendili & %25 indirim kuponu

Denemeye cesaret edebilir miyim bilmiyorum🙈,ya işe yaramazsa 😅


Origins.com %20 indirim kuponu 

ModaCruz 15 tl indirim kodu


Benim ilk Dene Bunu Eylül Kutum böyleydi.Başka Dene Bunu kutularında en kısa sürede 😁 tekrar görüşmek üzere 🙋






Hindi Medium "En İyi Okul"


2017-HİNDİSTAN

Imdb:7,9/10

Komedi,Dram

Irrfan Khan, Saba Qamar, Neha Dhupia


Kızlarını en iyi okullardan birine göndermek isteyen çift,bulundukları yerden okulun çevresinde olan sözde elit insanların yaşadığı yere taşınır.Formlar doldurulur mülakatlar yapılır lakin istenilen sonuç elde edilemez.Vazgeçmeyen aile son çare fakir kotasından faydalanmak isterler.İşte bundan sonra film izlemesi çok zevkli bir hal alıyor.Hem düşündüren hem güldüren güzel bir film olmuş.



Puanı hak eden izlenilesi bir Bollywood filmi daha ,çok fazla laf kalabalığı yapmaya gerek yok,son söz filmden gelsin-

"-Eğitim eskiden neydi,şimdi ticaret oldu."


22 Eylül 2017

I'm back!!📣 & Neler Keşfettim?



I'm Baacckk !!! Sonunda gelebildim.Uzun bir aranın ardından şükür kavuşturana:)

Telefonum henüz bozulmazken ve netim varken iki paylaşım yapabildim.Az önceki bozuk kelimesini doğru okudunuz telefonumun ekranı kaydı gitti.😭😭
Orasını burasına dokununca yerine gelse de artık o eski halinden eser yok  şimdi 😭

İş güç haricinde bende eldekiyle idare ediverdim.Televizyon tabikii ve yeni keşiflerim oldu. 🔎 

Ben kanal gezmeye bayılırım.Öyle ana kanallarla yetinmem.Arada da planet pembe şöyle ne var ne yok diye bakan biriyim.😁😁Belki çoğunuz biliyordur meğer kanal değişmiş Sony Channel olmuş ne güzel olmuş.Bir sürü yabancı dizi ve filmin gösterildiği yoklukta,kıtlıkta ilaç gibi bir kanal olmuş.

Neyse gelelim bu kanalda yeni keşfime,çoğuna internetten ulaşma imkanımız olan yabancı diziler haricinde bir   Pembe dizi (kesilip biçilmiş hali tabi 😁)ile karşılaştım.2012 yıllarında Brezilya'nın elektrik şebekesini zorlayan dizi Avenida Brasil 

Denk geldikçe baktığım bir dizi oldu.  Arada içimde ki pembeyi açığa çıkarıyorum  ne var yani 😜😅 

Dizi Hakkında bilgi için TIK TIK
Tr. dublaj iyi hoşta ,biri konuşurken biri konuşmasın be azıcık yavaş konuşun,ya da bizimkiler siz onları boş verin tane tane çevirin siz 😂 



Gelelim ikinci keşfime bu sefer çizgi dizi içimdeki çocuğu ihmal etmedim tabii ki 😅


Alviiinnnn !!! ve Sincaplar  😻 

Kıdz/Anımez Tv kanalında çok sevdiğim animasyon filmin dizisine denk gelince  bayıla bayıla izledim.😍 Bu sefer ne tam insanlar  ne tam hayvanlar ama sesler falan hala aynı Theodore her zaman ki gibi çok tatlı 😍😍 Her izledikçe onu içime sokasım geliyor.😍😍

Kızlarsız olmaz😉


Yeni bir kanalda keşfettim,Lifetime onda da güzel yabancı programlar oluyor.Denk geldikçe hoşuma giden o kanala da bakmayı ihmal etmedim.TLC'yi zaten hepiniz biliyorsunuz.😅



Ne Okudum?


Çekilişte kazandığım kitaplardan
SAPLANTI -L.J. Sellers
YANKI -Martın Mıllar 

ve 

⭐ BEYAZ DİŞ-Jack London 

Hangisini daha çok beğendimi siz tahmin edin 😉😄


İhmal ettiğim blogger arkadaşlar en kısa zamanda ziyaretlerinize geliyorum.🙋Tel henüz sağlamken yorum yapmaya çalışsam da pek verimli olamadım.Takip edemedim çoğu kişiyi.Sonra bozulunca zaten hiç bakamadım.Artık eskisi gibi inş. buralardayım gene,bi aksilik olmazsa,yavaş yavaş gezicem bloggerleri neler olmuş neler bakalım ben yokken 🔍🔍


05 Eylül 2017

Alışveriş Zamanı 👛




Inecto Naturals Hindistan Cevizli Şampuan ve Saç Kremi 

90% doğal içeriğe sahip olduğunu söyleyen markanın yalancısıyız biz kullananlar :) 
Mutlu Yaşam blogunda bahsetmişti ,bende ihtiyacım varken denemek için aldım .

Eğer sorunlu bir saçınız yoksa (kepek,dökülme ) günlük kullanım için kremi ile beraber hoş kokulu bir şampuan ,Eğer saçlarınız çabuk yaglaniyorsa bile bence kremi ile deneyin .Doğal içerikli olduğu için sanırım sertleştiriyor.Çabuk yağlanan saç dipleri için bile dibine değdirmeden kremi kullanmak iyi olur diye düşünüyorum .

Bitirdikten sonra tekrar alırmıyım henüz bilmiyorum.😅




Maybelline New York 
The Colossal Kajal

Uzun zamandır kullandığım tek göz kalemi ,benim için bayağı bereketliydi . Gülünce çizgi halini alan gözlerim olduğu için illa ki bulaşıyor akıyor ne sürsem. Rengi ,sürümü hoşuma gittiği için kullanmaya ,almaya devam edicem .



Pure Beauty Bb krem 

Renginin gosh CC krem in porcelen rengi gibi daha açık olmasını ,gözenekleri  onun gibi  flulaştırmasını isterdim.
Sivilce ,alerjin bir etki olmadı.Gosh un CC kremini her ne kadar sevsem de ufak ufak tek tük sivilcemsi şeyler çıkıyordu .
Rengi bana koyu değil aslında ama bi tık daha açık olsa fena olmazdı.Kullanmaya devam ederken daha açık bir ton Bb veya CC krem arayışlarına devam :))