28 Mart 2017

A Violent Prosecutor "Savcının Suçu"


Hwang Jung-Min 
Gang Dong-Won
Lee Sung-Min 
Park Sung-Woong



*Göçmen kuşların geçtiği bölgenin imara açılmasın istemeyen bir grup aktivist ,amaçları sakince protesto etmek isterken kendilerini polisle demir çubuklarla çatışırken bulurlar.Olayda bir polis başına ağır bir darbe alır.*

Byun Jae-Wook (Hwang Jung-Min) şiddete meyilli bir savcıdır.Sorguya çektiği zanlı ,sorgu odasında sabah ölü olarak bulunur.Savcı adam öldürmekten 15 yıl hapis cezası alır.
Aradan 5 yıl geçer ,Byun Jae hapishanenin ağası olmuştur.Gardiyandan mahkumuna herkesin davalarına yardımcı olur.

Chi-Won(Gang Dong-Won )adlı iyi görünümlü bir mahkum gelir.Kendileri sahtekarlık yapmıyor resmen yaşıyor.😎 
İmar olaylarına karıştığını öğrenen Byun Jae,Chi-Won ile beraber çalışmaya başlar. Hapishaneden çıkmasına yardımcı olur ve Chi-won  dışarıda planlarını hayata geçirmeye başlar.

Zanlı,savcının hırpalaması sonucu ,astım hastası olduğu için mi öldü?
Yoksa birileri çıkarları için pis işlere mi bulaştı? 


Filmin oyuncuları hakkında yorum yapmaya gerek yok bilen bilir.Daha gençken illa görüntüye bakardım hala da bakarım arada yalan yok 😝İzledikçe yeni kişileri keşfettikçe ,öyle kişiler tanıdım ki oyuncu olarak resmen yeteneklerine,karakterlerine hayran kaldım.(kalıyorum)
Genç olanı ilk defa izledim.İzlediysem de aklımda kalmamış ama artık o da aklımda😎 Filmin ara ara yükselen bir temposu var.Zaten ortaya Chi-won çıkınca evlere şenlik,izlemekten alıkoyamıyor insan😂 Film güzeldi tavsiye de ederim.Sonunda savcının mahkemede ki konuşması hoşuma gitti.Yaptığının yanlış olduğunu kabul etmesi...birde o ölen zanlı benim çok pis gözüme takıldı. 😝

Boş vaktiniz için tavsiye edilir.Güzel film✌👍 😉

Buradan izleyebilirsiniz.

23 Mart 2017

Air Mata Surga -Cennetin Gözyaşları-


Endonezya /2015

Dewi Sandra 
Richard Kevin 
Morgan Oey

Akademik danışmanlığını yapan hocası ile evliliğini anlatan Fisya'nın hikayesi..Bu endonezya filmleri bayağı bayağı hoşuma gitmeye başladı çok film izlemedim ama ne izlediysem öyle çok farklı bir konusu yok belki ama insana dokunan ,dramı çok güzel beceren filmler yapıyorlar.
Fikri ile evlenen Fisya'nın mutlu bir evliliği vardır.Fikri'nin annesi bu evliliğe pek razı gelmese de evlilik gerçekleşir.Hamile kalan Fisya çocuğunu düşürür.Bu üzücü sıkıntılı durum maalesef tekrar tekrar baş gösterir.Ailesi boşanması için baskı yapmaktadır.Fikri ise Fisya'dan vazgeçmeye niyeti yoktur.




Dalım olur musun Fisya? 😄 Nedir bu dal derseniz filmi izleyin derim.Ders çıkarıcı  bir hikaye ve  çok güzel bir teklif👍👍 💕


Ben bu filmin afişinden sebep hep erteledim😁,sonra okuduğum güzel yorum üzerine izledim.İyiki izlemişim.Morgan  Oey'de var Assalamualaikum Beijing izleyenler iyi bilir.😍Endonezya filmlerini sevenler muhakkak izlemiştir.Yeni keşfedenler ,keşfetmek isteyenler bu filmi de vaktiniz olduğunuzda izleyin derim.👍 😉

Başrol kızımız bayağı ünlü imiş.Şarkıcı,model ,oyuncu işte ne ararsan var.Brezilya doğumlu melez bir Endonezyalı.Yakın zamanda kapanmış sanırım.Açık resimleri geçmiş tarihe ait yakın zamanda hep kapalı resmi var.Bu filmde de hiç saçını görmüyoruz ki yatarken bile.Bu durum biraz tuhaf gelmişti o yüzden meraktan araştırayım dedim.



Filmi Yeppudaa dan izleyebilirsiniz.

16 Mart 2017

Missing Nine -11 Bölümün Ardından


Yayınlanan 11 bölümü izledikten sonra burada bir kaç kelam edeyim dedim.



Legend Entertainment’dan 9 kişinin bindiği özel bir uçak gizemli bir şekilde arızalanır ve bir adaya düşer. Uçaktaki 9 kişide hayattadır ancak adada mahsur kalmıştır. Aradan 4 ay geçer, uçak kazasından sağ olarak kurtulan tek kişi ve tek tanık Ra Bong-Hee (Baek Jin-Hee)’dir.



İlk başlarda ahan dedik Lost'un Kore versiyonu geliyor.Tabi sonra pek de alakası olmadığını anladık.Ben bir kaç bölüm izleyip bırakmıştım biraz fazla yavaş gelmişti.Birde bi yerde katil olayını öğrenince merak ettim ve tekrar başladım.Sonra bi baktım yayınlanan tüm bölümleri bitirmişim.
Macera -Gizem ve çoğunluk KOMEDİ unsurları içeren dizimiz bizi fazla germiyor aslında,özellikle ada da mahsur kaldıkları kısımda, özellikle Seo Joon-O komedi unsuru taşıyan bir karakter.Fazlasıyla saçma ,mantıksız sahneler olsa da kamera arkasında kişilerin işi absürtlüğe vurduğunu düşünüyorum bi nevi bir şeyleri ti ye almışlar.Açıkçası bana öyle geldi o yüzden zaten daha bi eğlenerek izledim.Arada gözüme morumsu saçma sapan ışıklar çarpsada takılmamaya çalıştım(İzleyenlere cidden soruyorum ,doğadan olan bi durum yoksa o morumsu ışıklar neydi,bazen ağaçlarda görünen bazen kişinin yüzüne yansıyan)
Sonra ortaya çıkan cinayetler ,aralarında dolaşan katil??? 💀 O kişide işinin hakkını vermiş ,çünkü izlerken onu bir kaşık suda boğmak istiyoruz.Komedisi insanı fazlasıyla güldürürken olayın cinayet boyutu bi o kadar etkiliyor.O anda farklı hislere giriyor insan,bence bu bir artı dizi için...Zaten başrol erkek karakterin oyunculuğuna hayranım ,resmen bazen şımarık star bozuntusu olurken ,bazen sağduyulu karizma bir lider çıkıyor meydana😎 Bu 9 kişi rolünün hakkını vermiş arkadaş 👏👏👏 Kimilerine erken veda ettik ya da kim bilir belki  sonunda sürprizler olabilir mi? (bence olsun be ,olayın artık mantık kısmını düşünmüyoruz zaten😁)




Birde bizim bi savcımız var ,öyle çok yakşuklu değil işin açıkçası ama sanırım karakterin kendini sevdirmesi olayı var ya işte onu yaşadım.İlk zaten o sesine,aksanına vuruldum.Sonra kendine has duruşu  karizması dizinin en karizması diyebilirim😎 Dizinin ikinci favori olayı var ya hah işte bu adam onlardan😇


Kendim gif yapmaya üşendim,tumbrle de spoiler yememek için girmedim yoksa gifli falan paylaşmayı düşünüyorum:) 

Devam bölümleri gelse de izlesek😋 

10 Mart 2017

Code Blue 3. Sezon ile Geri Dönüyor!!



Doktor Heli ekranlara geri dönüyor!!!🚁🚁🚁


2008'te ilk sezonu ile büyük ilgi ile izlenen Fuji Tv'nin medical dizisi Codu Blue ,2sezonu ile  2010 da tekrar ekranlara geri döner.Biz yabancılar için çoğu japon dizi-film severlerin çok sevdiği bir doktor dizisi olmuştur.  7 yıl sonra 3 sezon ile Getsu9 draması olarak Temmuzda  izleyici ile buluşacak.




İlk önce Kame ile olan dizisi şimdi de bu haber nassın mutlu olduk bi bilseniz.💕

 Diziyi izlemeyen varsa da  hele bi gidip izlesin😄  Doktor Aizawa'yı bu sefer kısa saçlı görecez galiba😎 2 sezonda da aşk namıma pek bir şey görememiştik.Bu sezon artık koca koca insanlar oldular arada bi romantizm eklerseniz fena olmaz hani😂   Bu diziyi sevmekteki en büyük sebep aslında cıvık cıvık aşk muhabbeti olmadan işin sadece doktorluk kısmını ön plana çıkardığı içinde ayrıca sevilmiştir.










Code Blue 1.Sezon 2008 - TV Ratings: 15.6%   2.Sezon 2010 : 16.6%
Haziran 2007 'de Japonya'da "Doktor Helikoper" sistemi yasallaştırıldı.

Doctor Heli, japonyada çok acil hastaların kaybedilmemesi için helikopterle hizmet verir. Hersene helikoptere alınabilecek dört kişi test edilir ve içlerinden gerekli derecede iyi olan varsa alınır. Birkaç yıldır kimse bunu başaramamıştır. Ancak yeni gelen grupta bir şeyler değişecek gibidir. Aizawa Kousaku, yeteneklerine çok güvenmekte ve bir gün dünyaca ünlü bir doktor olmak istemektedir. Yeteneklerine bakılırsa bunu başarması hiç de zor değildir. Herkesten bir adım öndedir ve grubun diğer üyelerine göre inanılmaz derecede sakindir. Özellikle bu yüzden çok başarılıdır. Shiraishi Megumi'nin ailesi de başarılı doktorlardır. Shiraishi doktorluk mesleğini çok sevdiği ve sevdiği meslekte başarılı olmak istediği için Doctor Heliye gelmiştir. Ancak gereğinden biraz fazla gergindir, kendine olan güveni tam oturmamıştır. Hiyama Mihoko, duygusal bir kadındır, iyi bir doktor olmak için elinden geleni yapmaktadır. Karar verirken zorlansa da kendisi için neyin iyi olacağından çok doğru olanın ne olduğuna göre karar verir. Fujikawa Kazuo, yeni grubun en sakar elemanıdır. Doctor Heliye adeta hayrandır, elinden geleni yapar ama sakarlıkları ve acemiliği yüzünden çoğu zaman yüzüne gözüne bulaştırır. Doktorluk mesleğine kalbinden inanır ve çok iyimserdir.








06 Mart 2017

Baar Baar Dekho - Look Again and Again -

Hindistan /2016
Romantik-Dram-Komedi
ımdb: 5,2


Beraber bir çocukluk geçiren Jai Verma ve Diya Kapoor ,büyümeye başladıkça sevgili olan bir çifttir.Jai üniversite de matematik profesörü olmuş,Diya 'da resim sanatı ile ilgilenmektedir.Jai'nin kendi alanında ilerlemek içi büyük idealleri hedefleri var.Diya ise sevdiği adamla evlenmek ister.
Jai'nin hayatı hesap kitap olunca evliliklerin çoğunun boşanma ile bittiğini idda etsede sonunda evlenmeye razı olur.Fakat bu düğün hazırlık aşamasında gelen teklifle Diya'ya geleceği için başka planları olduğunu söyler ve vazgeçer evlilikten.
Kalbi kırılan Diya Jai nin yanından ayrıldıktan sonra kendini içmeye veren Jai sarhoş olur ve sızar.Uyandığında ise Tayland'da biricik eşi Diya ile balayındadırlar.
Her uyuduğunda farklı zaman dilimine giderek yaptığı seçimin sonuçları ile yüzleşir.


Imdb  puanı çok olmasa da dedim hadi ucunda  Sidharth Malhotra var.😎 Bol bol izledik kendilerini 😄 Çok da kötü değildi aslında,bugün yanımızda olanların kıymetini bilmek lazım.Hayatı hesaplarken ,yaşamayı kaçırmayalım. Başrol erkek oyuncumuz ,daha yolun başında sayılır.Sadece yakışıklılığı ile göz dolduruyor gibi gözükse de ,oyunculuk olarak ta bence güzel adımlarla ilerliyor.Kendisini ilk Ek Villain filminde izlemiştim.Ondan sonra zaten ne zaman afişte görsek,filmini izlemeden geçemiyoruz.😁
Her ne kadar ismi diğer efsaneler gibi pek dilimize aşina olamıcak gibi,yazarken bile zorlandım be,bence isim önemli ,yani en azından biz yabancılar için 😏

Boş zamanınız olduğunuzda bi göz atın derim.😉

Filmi anlatan en güzel replik👍 






3,5/5




04 Mart 2017

Kahaani -Kayıp Koca-

2012/Hindistan 
Imdb Puanı:8,2

2 yıl önce...
Kolkata Metro'sunda terörist saldırısı meydana gelir.Kompartımanda ki yolcular zehirli gaz ile öldürülmüşlerdir.

2 yıl sonra...
Londra'da yaşayan Vidya Bagchi 7 aylık hamiledir.Kocası en son iş için Kolkata'ya gelmiştir.Bir süre sonra kocasından haber alamayan kadın onu aramak için Kolkata'ya gelir.Hava alanından indiği  gibi Polis  Karakoluna giden Vidya, kocası Arnab Bagchi'nin kayıp olduğunu bildirir.Polisler durumu çok da ciddiye almazlar ,karısından kaçan bir adam olduğunu düşünürler.Araştırmalar sonucu kocasının  ülkeye girişi gözükmemektedir.Kocasının Kolkata da olduğuna  inanan Vidya  , Rana adlı polis memurunun yardımı ile kocasını bulmaya kararlıdır.

Gizem ,gerilim filmi olarak geçse de gerilmeden de izletiyor kendini^^
İnsanı ters köşeye yatıran ,övgüyü hak eden bir film olmuş.Filmi izlerken ne kadar çok şehrin içinden sahneler var diyordum ki meğer  o tekniğe "Guerrilla filmmaking"bundan deniyormuş.Doğru anladıysam.😃
Erkek egemen toplumda annelik ve feminizm teması üzerinden yapılmış.
2. filmin de baş rolü kadındır.

Sonunda cidden dumura uğradım onu da söyleyeyim çünkü daha önce film hakkında hiç bir bilgim yoktu.İkincisi bunun kadar yüksek puana sahip değil,bu filmde gizemi çözünce diğer filmde ki gizem belki bunun kadar etki etmedi.Film hakkında bilgim yok aslında öylesine söyledim.Bi ara o filme de bakarım o zaman buraya gelip sizinle paylaşırım yorumumu^^




5/5

Merak etmeyin,kimse dans etmiyor.😉


Oyuncular
Vidya Balan as Vidya Venkatesan Bagchi
Parambrata Chatterjee as Satyoki "Rana" Sinha
Nawazuddin Siddiqui as A. Khan
Indraneil Sengupta as Milan Damji
Dhritiman Chatterjee as Bhaskaran K.
Saswata Chatterjee as Bob Biswas
Darshan Jariwala as Colonel Pratap Bajpayee
Abir Chatterjee as Arup Basu
Shantilal Mukherjee as R. Shridhar, chief technical officer at the NDC
Kharaj Mukherjee as Inspector Chatterjee, a friendly inspector at the Kalighat Police Station.