09 Aralık 2016

Dawaat e Ishg *Aşk Cesur Yürekler İçindir*


2014-India
Oyuncular:
Aditya Roy Kapur
Parineeti Chopra
Anupam Kher

*498a yeni kanuna göre artık çeyiz parası alınmıyacak.Ama geleneklerine bağlı olan insanlar hala çeyiz parası istemektedir.Çeyiz parası isteyen adam,karısının şikayeti sonucu 6 yıl hapis cezası alır.


Babası ile birlikte yaşayan Gulrez(Gullu)Qadir ,çeyiz parasından sebep bir türlü evlenemez.Aşık olduğunu düşündüğü kişinin ailesi bile *çeyiz* parasının adını değiştirip *yardım* adı altında yüksek bir meblağ ister.

Damatta pek sesini çıkaramayınca  o işte olmaz.Sonunda evlenmekten vazgeçen Gullu en büyük hayali olan ,ayakkabı tasarımcısı olmak için NY'a gitmek istiyordur.Babası da baktı bu kız evlenemiyor  hayallerini destekler tabi sadece Hindistan sınırları içinde,malum o işte biraz tuzlu olunca gitmek hayal oluyor(Ne varsa orada artık her filmde amerikan rüyası modu)Tabi Gullu o kısmı da düşünmüştür,babası başta karşı çıksa da sonunda razı olur.Gullu planına uygun bir aday bulup 498a kanunundan yararlanmaktır niyeti,karşısına da uygun oldukları düşündükleri bir aday çıkar.Made in Haider Kebab 😋 Tariq Haider ,Nesiller boyu süren Haider Kebabların şimdiki patronudur.Bizimkiler işlerin yolunda gidecek mi bakalım yoksa aşka giden yol mideden mi geçer izleyin görün😄😉 


İlk filmi gördüğümde,Aditya Roy Kapur ismi birşeyleri çağrıştırıyor ama ne falan derken kısa bir araştırma sonucu Aashiqui2'de(bideburdabahsetmişimfilmdenrezillik🙊)  ki uşak olduğunu görünce ,tamam dedim senaryo iyi olmasa da oyunculuk için izlenir.Ve aynen öyle oldu👍Senaryo kötü demiyorum izlediğime deydi manasında😉 Tipi değişince afişten tanıyamadım tabi ben🙈 Oyuncuların hepsi gayet iyi iş çıkarmış.Filmin başlarında Tarıq'ı görmüyoruz gene de ben baba-kız diyaloglarını sevdim.Oğlanla kızın şarkı ile atışmaları da çok hoştu🎸🎶😍
Film görücü usulü ve erkeğin kızdan istediği çeyizi eleştirmiş.Maalesef bu durumdan ölen -öldürülen kadınlar oluyormuş. 😢

Birde şunu demek istiyorum kısaca,İslam aynı İslam ama sanırım çoğu yerde geleneklerle şekillense bile bazen gereksiz gelenekler daha ağır basıyor.Aynı durum bizde tersi olsa da, bizde de çeyiz durumunu abartanlar var sonuçta ,neyse dünya malı dünya da kalıyor.Allah ömür boyu muhabbet versin gönüllere😉

Eğlenceli ,hoş bir romantik komedi olmuş.Yüzünüzü sürekli gülümseten,yorucu bir senaryosu olmayan tam bir rahatlama filmi diyebiliriz.Boş vaktiniz olduğunda ,kafa dağıtmak için birebir👍



Kendi alanında gayet güzel bir filmdi.Keyifli,eğlenceli.Bana iyi geldi😇 
Roy Kapur hatırına da biraz bonkör olmuş olabilirim.😄 


*Bu kanun var mı gerçekten ,ben bir bilgi bulamadım.Bilen varsa yazarsa sevinirim.^^

*Gifler bana aittir.
Napsın adamcağız zenginlik mi görmüş😆






heeytt çekilin yoldan😎😎💓 
Harbi kara uşak bu😄

12 Kasım 2016

Ajin:Yarı İnsan *Sadece Normal Olmak İstiyorum!*

1.sezon : 16 Ocak  2016 
Ajin;Demi Human


Nagai Kei,geçirdiği trafik kazası sonucu Ajin olduğunu öğrenir.Hükümet Ajinleri koruma altına aldığını söyleyerek insanlık dışı deneylerde kullanır.

07 Kasım 2016

Benim Adım KHAN Ve Ben Terörist Değilim!

Madem burada bollywood arşivi yapıyorum ,eski bloğumda ki bu filmi de buraya eklemeden olmaz.:)




12.01.2013 tarihli yazım
Shahrukh Khan as Rizwan Khan
Kajol as Mandira, Rizwan's wife
2010-India

05 Kasım 2016

Madaari *Şahin ve Avı*



Avının üzerine çullanan Şahin onu kapıp uzaklara götürür.
Kulağa inandırıcı geliyor ama dinlemesi üzücü hikaye.
Av  Şahin'in üzerine saldırır.
Kulağa inanılmaz geliyor ama dinlemesi sevindirici hikaye.



2016/India

Irrfan Khan as Nirmal Kumar
Vishesh Bansal as Rohan Goswami
Jimmy Shergill as Nachiket Verma
Tushar Dalvi as Prashant Goswami
Uday Tikekar as Pratap Nimbalkar
Nitesh Pandey as Sanjay Jagtap

01 Kasım 2016

Ashiqui 2 *Aşık ile Müzik*

Aşk..
Güvenle kurulup,yıkılan bir kule kağıttan.

mavera

2013-India -Musical Film

Konusu;
Ünlü şarkıcı Rahul Jaykar (Aditya Roy Kapoor)alkol bağımlılığı yüzünden çıktığı şöhret basamaklarını birer birer inmektedir.Aarohi Keshav Shirke (Shraddha Kapoor)ünlü olmak isteyen bir türlü şans yüzüne gülmeyen kızımız hala bar gibi yerlerde şarkı söylemektedir.
Bir gün bulunduğu yere içmeye gelen Rahul,kızın sesinden etkilenir ve onu ünlü yapmak istediğini söyler.Aarohi,Rahulun sözüne güvenir ve Mumbai'ye geri döner.......
Olaylar olaylar....Aarohi arık ünlü bir şarkıcı dır.Rahul ise artık ünlü biri değil alkol bağımlısı olan zavallı bir adamdır.Kız sevdiği adam için şöhretini bir kenara koymaya hazırken adam sevdiği kadın için alkolden vazgeçememektedir.


Hikayesinde çok atraksiyon yok bence(uşağa biraz kızmış olabilirim^^),ama müzikal anlamda izleyiciyi tatmin eden bir yapım olmuş.(bennce^^) Sonu sanki devamı gelecek gibiydi?Bu seri imiş ,birbirinden ayrı şekilde,ilk başta 1'ini arayıp durdum meğer ilki 90 senesinden çıkmış.Bundan sonra devamı gelir mi bilmem ama filmin sonu sanki devam etseymiş gibi oluyorsunuz ama final de olabilir büyük ihtimal.

Aditya Roy Kapoor'un daha çok filmi olsa da izlesek,oyunculuğu çok iyi 👍

 Bollywood sevenler zaten izlemiştir ama belki ilkler vardı aramızda onlara da
 İyi Seyirler ;)


 



12 Ağustos 2016

Bitter Blood *Çaylak Dedektif*


Bitter Blood / 2015

Takeru Sato
Atsuro Watabe
Shiori Kutsuna
Konusu;
Acemi dedektif Natsuki Sahara ,Ginza Polis Karakoluna atanır.13 yaşında ebeveynleri ayrılan Sahara ,babasını pek sevmediği gibi anlaşmada anlaşamaz.

Şans bu ya atandığı karakolda deneyimli dedektif olan babası Akimura Shimao ile beraber çalışmak zorunda kalır.Akimura,giyim kuşamına düşkün,titiz ayrıca biraz playboy dediğimiz tiplerdendir.Sahara babasına kızgın olsa da hala içinde ki çocuk babasına özlem duyar.Shimao-san geçmişte ki bir olayda en yakın arkadaşını kaybetmiştir.Ölen arkadaşının kızı Hitomi Maeda ,Sahara ile aynı zamanda  çaylak dedektif olarak aynı kurumda çalışmaya başlar.

Baba -oğul olarak sürekli çatışma halinde olsalar da ,her girdikleri davaları çözdükleri gibi kendi aralarında ki anlaşmazlığı,kırgınlığı, yanlış anlaşılmaların çözüme kavuşmasını izliyoruz.
..ve dizinin ilk bölümlerin den beri baba-oğul'u sürekli takip de olan ki gizemli adamımız amacına her bölüm daha da bi yaklaşmaktadır.






Giriş müziğü ile daha başlamadan ,gönlümüzde ,dilimizde yer eden, ekşınlı,komedili ,her bölüm farklı vukuatlı  11 bölüm olan dizimizden ben büyük bir keyif aldım.Bazen diğer elemanların fazla böğürdüğünde(fazlasesli) sıkılsam da Shimao-san(Baba) ve Sahara-san'ın(Oğul) kedi köpek gibi didişmelerini izlemek eğlenceliydi.Baba rolündeki adamın oyunculuğuna bayıldım diyebilirim.Bazen abartı karakterler çok eğreti durabiliyor ama bu adama cuk oturmuş.^^  Sanırım bu iki tipi izlemek eğlenceli olunca çok da senaryoya takılmamış olabilirim.Klasik bir polisiye dizisi diyebilirsiniz.
Ve ilk defa bir japon kızına direk ısındım:)) Hem böyle sevimli de ama hem de işinin verdiği ciddiyeti taşıyan çok hanım hanımcık bir hatun,kimdir necidir bilmem.İlk defa izledim ve beğendim(hayret!! :D ) 

*Final bölümünü henüz izlemediğim için sonu nasıl bitti bilmiyorum bende henüz^^


4/5
                                                    

Dedektif dizilerini sevenler bu ikiliye,hatta bu ekibe bir şans verin derim^^







01 Ağustos 2016

Orange *Gelecekten gelen Mektup *

Orange / 2015


Tao Tsuchiya as Naho Takamiya

Kento Yamazaki as Kakeru Naruse

Ryo Ryusei as Hiroto Suwa

Hirona Yamazaki as Takako Chino

Dori Sakurada as Saku Hagita
Kurumi Shimizu as Azusa Murasaka
Erina Mano as Rio Ueda

Konusu;
Naho 16 yaşında lise öğrencisidir.Bir gün okula giderken çantasında mektup bulur.Mektup  10 yıl sonraki kendisinden gelmiştir.

24 Nisan 2016

Sanam Teri Kasam *Saru ile Inder...

"Eğer istediğin gerçekleşirse bu iyidir,gerçekleşmezse daha da iyidir.Çünkü bu Tanrının isteğidir."



2016 /Hindistan 

Pek güzel olmayan,Saru bir türlü talipleri ile işler yoluna girmez ya da beğenilmediği için hala evde kalmış kız kurusudur.Bu durum en çok kız kardeşi sinir olur,çünkü ablası evlenmeden ailesi onu evlendirmek istemez.Sevgilisinin de artık tahammülü kalmamıştır.
Bu durumdan Saru da pek memnun değildir aşka inanır ama bir türlü aşkı da bulamaz.Hoşlandığı kişi pek de o gözle bakmamaktadır ona..
Inder ,yani nam-ı diğer kötü çoçuğumuz 8 yılını hapiste geçirmiş,kendine içkiye veren başıboş biridir.

13 Nisan 2016

Lost Days *Açığa Çıkan Sırlar*


 -2014 -
Bölüm :10 
Süre-35dk-

Aynı tenis klübüne giden 6 üniversite öğrencisi mezuniyetlerini kutlamak için içlerinden Miki-sana ait olan  kışlık dağ evine kalmaya giderler.Evde davetsiz misafir olarak Miki-san ın gizemli tuhaf abisi de bu geziye eşlik etmiş olur.

17 Mart 2016

Nobuta Wo Produce *Dostluk,Arkadaşlık ve İlk Aşk *

Akira"Gittikçe daha fazla herkesin oluyorsun ve ben yapayalnızım."

14 Şubat 2016

Algernon ni Hanataba wo | Japon Dizisi


Flowers For Algernon / 2015 

"Algernon'a Çiçekler"


Shiratori Sakuto(Yamashita Tomohisa) 28 yaşındadır ancak  6 yaşında ki bir çocuğun zekasına sahiptir.

10 Ocak 2016

EGO *Meğer Kalbim İmiş Kör Olan*


2013 / İsveç 

 Sebastian Silverborg (Martin Wallstrom),parti,kızlar, her gece alem yapan.Her sabah evinden kızları aynı bahane ile postalayan sonra bu bahanesiyle bir gün duvara toslayan,EGO seviyesi tavan,görselliğe fazla önem veren, bir yakşuklu  diyebiliriz.😎