Madaari *Şahin ve Avı*



Avının üzerine çullanan Şahin onu kapıp uzaklara götürür.
Kulağa inandırıcı geliyor ama dinlemesi üzücü hikaye.
Av  Şahin'in üzerine saldırır.
Kulağa inanılmaz geliyor ama dinlemesi sevindirici hikaye.



2016/India

Irrfan Khan as Nirmal Kumar
Vishesh Bansal as Rohan Goswami
Jimmy Shergill as Nachiket Verma
Tushar Dalvi as Prashant Goswami
Uday Tikekar as Pratap Nimbalkar
Nitesh Pandey as Sanjay Jagtap





Eğer haberle pek aramız yoksa bu haberler gözünüze ya da kulağınıza pek ilişmemiştir.Bu kazalar sadece bulduğum bir kaçı,haber başlıkları olarak ekledim.Kazaları duymuştum ama ilk defa film sayesinde çiftçilerin intihar olayını duydum.Filme geçmeden önce filmle ilgisi olan bu haber başlıklarını paylaşmak istedim.Olaylardan haberdar olursak filmi daha iyi anlarız diye düşündüm..

Konusu;
Nirmal Kumar sıradan kendi işinde gücünde olan hint vatandaşıdır.Oğlu daha bebek iken eşi ikisini de  dünyada ki sözde  cennet için terk eder.Oğlunu tek başına büyük bir sevgi ve özenle büyüten Nirmal, 7 yaşında ki oğlunu talihsiz bir olay sonucu kaybeder.Bu olayın yaşattığı travma sonucu intihar etmeyi bile düşünür.

Aradan kısa bir zaman sonra İçişleri Bakanının oğlu kaçırılır.Haberi gizlemeye çalışsalar da ülkede büyük bir yankı  oluşturur.



Filmde  insanlar ilk başta Nirmal'ı savunurken ,birden taraf değiştirirler.Bende izlerken taraf değiştirdim diyebilirim.Bir Annenin feryadına kimse kolay kolay kulak tıkayamaz öyle değil mi?Adamın yaptığı hareket pek doğru olmasa da ,onun o acısını görüp de kızamıyorsunuz.Annenin dediği gibi -Ne senin oğlunun, ne de benim oğlumun burada hiç bir suçu yok! Peki asıl suçlular cezasını bulup adalet sağlanacak mı dersiniz?


Bu tarz yapımlar herkesin ilgisini çekmeyebilir.Ben özellikle gerçek olaylarla bağdaştıran filmlere ayrı bi sempatim olduğu için  benim açımdan beğenerek izlediğim bir film oldu.Bu tarz yapımları sevenlere ;Tavsiye edilir!

4/5


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkiye'nin Blog Yazarları Ajandası
Bumerang - Yazarkafe